Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymaleves - nagyon gazdagon

Póréhagymaleves - nagyon gazdagon
Póréhagymaleves - nagyon gazdagon
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Németországban élő, férjemnek unokahugától, nekem egyben legkedvesebb barátnőmtől kaptam ezt a receptet.

Egy bulin találkozott ott vele, azt hiszem Party Suppe néven futott, és olyan nagy sikere volt, hogy Ő is rögtön elkérte a receptet.

Azóta többször készítette már nekünk ha nála vagyunk, mert én mindig ezt kérem! Nekem nagyon bejött, ízlik.

Most én is nekiláttam, elég jól sikerült ;-)

Nagyon gyorsan elkészül. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Félszáraz fehérbort ajánlanék!

Friss ropogós bagettel, vagy ciabattával a legfinomabb...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a bacont, kicsit megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  2. A darált húst is hozzátesszük, és ezt is pár percig pirítjuk.
  3. A karikára vágott pórét, az átnyomott fokhagymát és a kolbászt hozzáadjuk, rövid idő után a gombát és a paradicsomot is.
  4. Felöntjük a biolevessel, és beletesszük a krémsajtot is. 
  5. Lefedjük, és kb. 10 percet közepes lángon főzzük.
  6. Beleöntjük a tejszínt is, újból felforraljuk, majd  az apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 849
elküldve: 14
receptkönyvben: 679
elkészítve: 20/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

póréleves, marhahúsos-szalonnás hagymaleves

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2015-11-27 16:48

Kedves Muscat!
Szerkesztési hiba történt, természetesen 300 g a helyes mennyiség, javítottuk.
Szép napot!
Kata

Kenny
Kenny / Kenny Mon, 2013-03-25 17:28

Elkészült és nagyon finom lett, a vasárnapi ebéd minden résztvevője elismerően szólt róla.

Egy kis hiba amit elkövettem:
A bioleves helyett a tyúkhúsleves alap + fehérbor verziót választottam mint eredeti, és itt feledkeztem meg a levesalap só tartalmáról, és sikerült kicsit túl sóznom.

Nagyon köszönjük, bekerült a gyakran készítős receptek közé.

Kenny
Kenny / Kenny Sun, 2013-03-31 20:27

A siker csak akkora, hogy most hétvégén is ez volt a "rendelés".

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-03-31 23:27

Szia Kenny!

Nagyon örülök, hogy ilyen sikeres vagy a levessel! :-) Mi is igen szeretjük.
Köszi, hogy megírtad, és a bejelölést is! ;-)

További szép Húsvétot kívánok Neked!

Üdv:-) vici

Kexie
Kexie / Kexie Fri, 2011-11-25 19:46

Hú hát ez nagyon finom! Szkeptikus voltam, hogy ilyen hamar kész van, de egy pillanatra nem figyeltem oda és már el is készült :) Apró módosításokkal éltem az ízlésünknek megfelelően: kolbi nem került bele, daárlt husi helyett csirkemell és a sajtkrémnek is csak a felét raktam bele. Ugyan az egész ház hagymaszagú, de az íz kárpótol :) köszi a receptet!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2011-11-26 10:45

Kedves Kexie!
Örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett is! Egészségetekre!
A hagymaszag meg csak idő kérdése, hogy kiszellőzzön:-)))) , most hogy már nem lehet tárva-nyitva az ablak , ajtó ebben a klassz hidegben :-)
Szép hétvégét Neked!
Üdv: Vicikó

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2011-11-03 19:30

Kedves nevi!
Köszönöm, hogy szóltál! :-) Igazad van, tényleg kimaradt, bocsi! Már ki is javítottam!
A póréval és a fokhagymával együtt adom hozzá.
Remélem Neked is ízleni fog, ha elkészíted!
Üdv: Vici

nevi
nevi Thu, 2011-11-03 19:09

Bocsi, de nem látom hogy a kolbászt mikor kell beletenni.... amúgy finomnak látszik, elmentettem, nemsokára sort kerítek rá hogy kipróbáljam.

603
bacon 250 g
darált sertéshús 150 g
darált marhahús 150 g
kolbász 300 g
vöröshagyma 3 db
póréhagyma 3 db
olívaolaj 2 ek
alaplé 1.5 l
fokhagyma 3 gerezd
gomba 200 g
konzerv paradicsom 200 g
krémsajt 400 g
főzőtejszín 250 ml
petrezselyem 1 csokor