Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves gorgonzolával

Hagymaleves gorgonzolával
Hagymaleves gorgonzolával
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leves fontos az emésztésnek, és nem mellesleg finom is...pláne, ha egy kis kreativitással feldobjuk, és új ízeket csalunk ételeinkbe....ebben az esetben a gorgonzola barátságot kötött a hagymával, és lám, nagyon jó íz kerekedett! :D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csak egy ajánlatom van...mégpedig az, hogy próbáljátok ki, nagyon ízletes, és ettől nem lesz senki szája büdi!!:D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megfosztjuk a héjától, felcsíkozzuk, és a vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, ezután felengedjük a leveskockából és a vízből készült levessel.
  2. Sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a kakukkfüvet, végül a gorgonzolát is belemorzsoljuk.
  3. Kb. 45 percig főzzük, amíg a hagyma jó puha lesz.
  4. Közben a bagettet felszeleteljük kb. 2 cm vastag szeletekre. (Nekem az nem volt otthon, így a rozskenyér is megtette.) Sajtot teszünk rá, és a sütőben megpirítjuk.
  5. Miután kész a levesünk, guszta tálkákba adagoljuk, és a sajtos pirítóssal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 240
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Grillázs

Mióta szakács: 2013.11.09.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaleves sajtos pirítóssal, sajtos hagymaleves, gorgonzolás hagymaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
vöröshagyma 0.5 kg
vaj 5 dkg
finomliszt 2 dkg
víz 1.5 l
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gorgonzola 3 dkg
sajt 10 dkg
kakukkfű 2 kk
bagett 12 szelet