Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös hagymaleves cipóban tálalva

Sörös hagymaleves cipóban tálalva
Sörös hagymaleves cipóban tálalva
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamilyen titokzatos oknál fogva sör többször szokott lenni nálunk, mint bor. És habár a hagymaleves receptje mindig száraz fehérbort ír, gondoltam, nem lehet rossz barna sörrel. Nem tévedtem, nagyon finom lett! 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Aki szereti, mindenképpen kenje meg a cipók belsejét egy kevés kacsazsírral; kevésbé ázik el a cipó és nagyon finom ízt ad neki. 

A corában lehet kapni hagymás cipót - tökéletes ehhez az ételhez. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat félbevágjuk, majd szeletekre. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, a babérlevelet, borókabogyót. Kevés sóval szórjuk meg, borsot pedig bővebben teszünk rá. Addig pároljuk, amíg félig puha nem lesz a hagyma. 
  2. A mustárt és a barna sört összekeverjük, és hozzáöntjük a hagymához. Összepároljuk a hagymával, majd rászórjuk a lisztet, és ezzel kissé összepirítjuk.
  3. A melegen tartott alaplevet hozzáöntjük a hagymához, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, de azért még szálas marad, nem olvad szét a levesben.
  4. Míg a leves fő, a cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk, és sütőben ropogósra pirítjuk őket. Mikor megpirultak, egy-egy gerezd fokhagymával bedörzsöljük a belsejüket. 
  5. Mielőtt levennénk a levest a tűzről, reszelt sajtot olvasztunk bele, összekeverjük, és cipókban tálaljuk, tetejüket még egy kis reszelt sajttal szórjuk meg. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 721
elküldve: 3
receptkönyvben: 149
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

hagymaleves barna sörrel cipóban, sörös hagymaleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Fri, 2011-10-21 18:57

Szia,
holnap a levesed lesz a menü. Borókabogyót hol vettél? Kb. egy hete erdőben jártunk és láttam, de akkor még persze nem tudtam, hogy most meg kellene :-((

Tánya88
vNóra / Tánya88 Sat, 2011-10-22 14:50

bocsánat, h most válaszolok, nem jött a kommentedről értesítés... :(
őszintén szóval sajnos fogalmam sincs, h honnan vettük, mert mindig van otthon, de nem én szoktam venni. amúgy nincs vész, szerintem anélkül is nagyon finom :)
(mellesleg a corában van a legnagyobb fűszerválaszték, ott érdemes megnézni...)

Cicmic
Cicmic Sat, 2011-10-22 15:12

Ma elkészült a leves, borókabogyót ugyan nem tudtam beszerezni hozzá, így is nagyon fini lett. A férjemnek is ízlett. A másik felét holnap esszük meg, de azt már cipóban tálalom majd. 2 zöldségleves kockát tettem bele, mert nem volt itthon alaplé. A recept szerinti alaplé miből van? Zöldségleves alaplé, húsleves alaplé??

Tánya88
vNóra / Tánya88 Sat, 2011-10-22 20:09

én is kockából csináltam, bár én erőlevesből :) szerintem húsleves alaplével az igazi :)

Cicmic
Cicmic Sat, 2011-10-22 20:43

Nálunk főleg zölségleveskocka szokott itthon lenni, de tényleg húsleves alaplével lehet a legfinomabb :-) Nyammm-nyammm

566
vöröshagyma 5 közepes fej
alaplé 1.3 l
barna sör 1 dl
mustár 1 ek
vaj 10 dkg
babérlevél 2 db
borókabogyó 3 db
finomliszt 2 evőkanál
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemle 4 db
fokhagyma 4 gerezd
sajt 5 dkg