r
Nosalty Logó

Sörös hagymaleves cipóban tálalva

NS
Sörös hagymaleves cipóban tálalva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

566
Kalória
16.1g
Fehérje
42.3g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
159.9g
Víz
99.9g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9035.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    6237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    639.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 2264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymákat félbevágjuk, majd szeletekre. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, a babérlevelet, borókabogyót. Kevés sóval szórjuk meg, borsot pedig bővebben teszünk rá. Addig pároljuk, amíg félig puha nem lesz a hagyma.
  2. A mustárt és a barna sört összekeverjük, és hozzáöntjük a hagymához. Összepároljuk a hagymával, majd rászórjuk a lisztet, és ezzel kissé összepirítjuk.
  3. A melegen tartott alaplevet hozzáöntjük a hagymához, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, de azért még szálas marad, nem olvad szét a levesben.
  4. Míg a leves fő, a cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk, és sütőben ropogósra pirítjuk őket. Mikor megpirultak, egy-egy gerezd fokhagymával bedörzsöljük a belsejüket.
  5. Mielőtt levennénk a levest a tűzről, reszelt sajtot olvasztunk bele, összekeverjük, és cipókban tálaljuk, tetejüket még egy kis reszelt sajttal szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Valamilyen titokzatos oknál fogva sör többször szokott lenni nálunk, mint bor. És habár a hagymaleves receptje mindig száraz fehérbort ír, gondoltam, nem lehet rossz barna sörrel. Nem tévedtem, nagyon finom lett! 

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek