Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos őszibarackos szelet

Habos őszibarackos szelet
Habos őszibarackos szelet
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Blikk újságban találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, vajat, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Gyúrjuk sima tésztává, nyújtsuk ki, és fektessük tepsibe majd 30 percig sütjük.
  2. Főzzünk krémet a tejből, cukorból, pudingporból, és állandó kevergetés mellett hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a vajat.
  3. Elkenjük a sütin, majd osszuk el rajta a feldarabolt barackot.
  4. A tejszínt verjük keményre, kenjük a barackos rétegre. Tegyük hűtőbe. Szeletelés után barackot szeletelünk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 112
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1128 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos barackos, tejszínes-pudingos barackszelet, őszibarackos sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

820
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 6 dkg
tojás 1 db
vaj 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tej 3 dl
cukor 6 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaj 10 dkg
őszibarack 20 dkg
habtejszín 2 dl