r
Nosalty Logó

Mákosguba-sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kalled
Mákosguba-sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Mákos guba:

Krém:

Hab:

Összesen 1099 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Mákos guba:

Krém:

Hab:

Összesen 4397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Mákos guba:

Krém:

Hab:

Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1099 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    288.5 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    2576 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    1841 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1711 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 4397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Mákos guba:

Krém:

Hab:

Elkészítés

Mákos guba:

  1. A tojássárgákat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és egy kicsit összefőzzük. Még melegen beleolvasztjuk a vajat, végül belekeverjük a darált mákot.
  2. A kifliket karikákra vágjuk, és ráöntjük a mákos tejet. Kicsit hagyni kell, hogy megszívják magukat.
  3. Egy kb. 30x30 cm-es sütőformát vajjal kikenünk, és belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. A krém elkészítéséhez a tojássárgákat a cukorral és pudingporral összekeverjük, majd a tejjel együtt sűrűre főzzük.
  5. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat. A kihűlt mákos guba tetejére kenjük a krémet, és hűtőbe tesszük.
  6. A cukrászhabot felverjük, habzsákba tesszük, és feldíszítjük a sütink tetejét. Végül a habot meghintjük mákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 16454
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütiként jobban szeretjük a mákos gubát. Most kalácsból készítettem.

Hozzávalók

Mákos guba:

Krém:

Hab:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!