r
Nosalty Logó

Négerkocka, ahogy Gabimami készíti

Gabimami58
Négerkocka, ahogy Gabimami készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

785
Kalória
12.9g
Fehérje
129.1g
Szénhidrát
24.5g
Zsír
55.4g
Víz
226.5g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
94.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 6281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6790.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cukor
    756 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    443.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1813 micro
Összesen 6281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta készítése: A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, nescafét, zsírt, és ezzel is elkeverjük. Hideg tejben óvatosan elkeverjük a sütőport, majd félretesszük.
  2. Majd a lisztet hozzáadjuk, és a sütőporos tejjel jól elkeverjük.
  3. Enyhén kizsírozunk-lisztezünk egy tepsit, és egyenletesen elsimítjuk a piskótamasszánkat.
  4. Előmelegített sütőben, egyszeri fordítással 200 fokon, tűpróbáig készre sütjük.
  5. Ha már nem ragad a tűre, kivesszük a sütőből, és tepsistől deszkára tesszük hűlni.

Habhoz

  1. Míg a tésztánk hűl, elkészítjük a tojáshabot is. Gázra felteszünk lábosban vizet forrni.
  2. Majd a tojások fehérjét a cukorral, csipet sóval, gőz fölött kemény habbá verjük. Ha kész, egyenletesen a tésztára simítjuk, és langyos sütőben szárítjuk 10 percet, de nem sütjük!

Csokimázhoz

  1. Közben elkészítjük a csokimázat: A hozzávalókat -a margarin kivételével- kis lábosba tesszük, és a vízzel elkeverjük, majd gázon sűrűre főzzük. Ha már nem nagyon folyós, levesszük a tűzről, és a margarint belekeverjük, míg el nem olvad.
  2. Kissé hagyjuk hűlni, majd a tojáshabra egyenletesen elsimítjuk.
  3. Még mielőtt a csokimáz teljesen megdermedne, vizes késsel a tetejét kockára vágjuk.
  4. Amikor teljesen kihűlt, akkor szintén vizes késsel felszeleteljük, és tálaljuk. Nagyon finom és kiadós!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36

Amikor elkészítettem a mostani újításommal, a kis családomnak nagyon ízlett, és azt kérdezték tőlem: "Mama karamellből készítetted el?" A válaszom nem volt, pedig az íze csudára olyan, mintha csupa karamellből lenne...

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek