Nosalty Logó

Négerkocka ahogy Gabimami készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Négerkocka ahogy Gabimami készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 550 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 4398 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 269 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 550 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6787.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.7 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1813 micro
Összesen 4398 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta készítése: A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, nescafét, zsírt, és ezzel is elkeverjük. Hideg tejben óvatosan elkeverjük a sütőport, majd félretesszük.
  2. Majd a lisztet hozzáadjuk, és a sütőporos tejjel jól elkeverjük.
  3. Enyhén kizsírozunk-lisztezünk egy tepsit, és egyenletesen elsimítjuk a piskótamasszánkat.
  4. Előmelegített sütőben, egyszeri fordítással 200 fokon, tűpróbáig készre sütjük.
  5. Ha már nem ragad a tűre, kivesszük a sütőből, és tepsistől deszkára tesszük hűlni.
  6. Míg a tésztánk hűl, elkészítjük a tojáshabot is. Gázra felteszünk lábosban vizet forrni.
  7. Majd a tojások fehérjét a cukorral, csipet sóval, gőz fölött kemény habbá verjük. Ha kész, egyenletesen a tésztára simítjuk, és langyos sütőben szárítjuk 10 percet, de nem sütjük!
  8. Közben elkészítjük a csokimázat: A hozzávalókat -a margarin kivételével- kis lábosba tesszük, és a vízzel elkeverjük, majd gázon sűrűre főzzük. Ha már nem nagyon folyós, levesszük a tűzről, és a margarint belekeverjük, míg el nem olvad.
  9. Kissé hagyjuk hűlni, majd a tojáshabra egyenletesen elsimítjuk.
  10. Még mielőtt a csokimáz teljesen megdermedne, vizes késsel a tetejét kockára vágjuk.
  11. Amikor teljesen kihűlt, akkor szintén vizes késsel felszeleteljük, és tálaljuk.
  12. Nagyon finom és kiadós!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8418
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Ajánló

Bármilyen alkalomra tudom ajánlani, mert finom, kiadós süti.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabimami58 139 recept

Amikor elkészítettem a mostani újításommal, a kis családomnak nagyon ízlett, és azt kérdezték tőlem: "Mama karamellből készítetted el?" A válaszom nem volt, pedig az íze csudára olyan, mintha csupa karamellből lenne...

Hozzászólások

Éva-Anyóca

nyami :)

Gabimami58

Szia Éva-Anyóca! Itt a lehet?ség elkészítheted te is én azóta már 4x-er sütöttem meg rendelésre..:) Üdv szépnapot kivánok.. Gabriella..

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek