Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos banános-kesudiós torta

Habos banános-kesudiós torta
Habos banános-kesudiós torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami banános krémes sütire vágytam, volt itthon egy csomó banán... ezt sikerült kitalálnom. Nagyon nagy sikert aratott!

hozzávalók / 10 adag

Tortaalap

1. réteg

2. réteg

Tetejére

ajánlat

Banánrajongóknak kötelező.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortaalap

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral meg a darált kesudióval, majd óvatosan a tojáshabba keverjük, és sütőpapírral bélelt tortaformában tűpróbáig sütjük.

1. réteg

  1. A banánokat felaprítjuk, és turmixgépben kevés tejjel pürésítjük, majd hozzákeverjük a zselatinfixet, és betesszük a hűtőbe hogy besűrűsödjön.
  2. Mikor kellemesen sűrű krém lett, a kihűlt tortalap tetejére kenjük, hagyjuk a formában.

2. réteg

  1. A tejszínt felverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a mascarponét meg a darált kesudiót, körülbelül írtam a mennyiséget, ízlés szerint lehet többet is belerakni.
  2. Az elkészült krémet a banánkrém tetején elsimítjuk.

Tetejére

  1. A csokoládét megolvasztjuk egy kevéske tejszínnel, amiből minimális a mennyiség kell, csak hogy kicsit folyósabb legyen.
  2. A banánokat vékonyan felszeleteljük, a mascarponés krém tetejére halmozzuk, meglocsoljuk az olvasztott csokival, és megszórjuk aprított pisztáciával és kesudióval.
  3. Hagyjuk a tortaformában a hűtőben pihenni legalább 1 órát.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 200
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szilva

Mióta szakács: 2010.10.04.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kesu torta, csokis banántorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

428
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
kesudió 4 dkg
banán 3 közepes db
tej 1 dl
zselatinfix 1 csomag
növényi tejszín 200 ml
mascarpone 250 g
kesudió 50 g
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 3 ek
csokoládé 10 dkg
habtejszín 5 csepp
banán 2 közepes db
pisztácia 50 g
kesudió 50 g