r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes torta Olga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Csokis-meggyes torta Olga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

A mázhoz

Összesen 878 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

A mázhoz

Összesen 3517 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

A mázhoz

Összesen 322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 878 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 3517 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjét keményre felverjük a robotgéppel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a 3 ek vizet, a lisztet és kakaóport, a tojássárgákat. Végül a sütőport is beleügyeskedjük.
  3. Ez a vizes piskóta, amit a kikent, kilisztezett formába öntünk, és betesszük az előmelegített sütőbe kb. 30 percre. (Tűpróba!)
  4. Ha megsült, akkor kiszabadítjuk a formából, és kihűtjük (célszerű rácsra tenni).
  5. Míg sül a tészta, addig a 2 púpos ek lisztet simára keverjük a 3 dl tejjel , 2 ek cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, és felfőzzük sűrűre.
  6. A csokoládét 2-3 dkg margarinnal megolvasztjuk, épp csak annyi legyen a margarin, hogy a csoki folyós legyen. Kicsit meghűtjük, és a többi margarinhoz adjuk. (Ha nem lenne gyerkőc a háznál, akkor egy kis rumot is löttyintenék hozzá, de így csak hozzágondolom.) A porcukorral simára keverjük, és kihűlt krémet hozzákeverjük.
  7. A csokimázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az olajat.
  8. A kihűlt tésztát 3 felé vágjuk. Az elsőre kenjünk a meggy dzsemből, szórjunk rá fahéjat, majd a csokikrém következik, jöhet a következő lap szintén ilyen eljárással, és a harmadikra már csak krémet teszünk, illetve a torta oldalát is bekenjük vele.
  9. A tetejére csokimáz jön, amire mielőtt megkötött volna, mandulaforgácsot szórtam.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13288
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Csokis-meggyes torta Olga konyhájából
Németi Olga 105 recept

Eredetileg a Takács család Jézuska váró tortája a neve. Karácsony előtt beszereztem egy 18 centis kapcsos tortaformát, amire az akkor 3,5 éves lányom lecsapott, hogy az akkor most az övé, mert olyan kicsi. Természetesen ki is kellett próbálni, és ez sikeredett belőle. Most itt a meggy-szezon, meggy dzsem főzéskor ki lehet próbálni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Olga! Régóta vadászom f?zött csokikrémre tortához. Ez a recept tetszett meg a sok száz csokitorta közül. Egyszer?, nagyon jó állagú, jól kenhet? és f?leg finom ez a krém. Én nem raktam bele cukrot, mert az étcsokis dolgokat szeretjük, így is nagyon jó volt! Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek