Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes torta Olga konyhájából

Csokis-meggyes torta Olga konyhájából
Csokis-meggyes torta Olga konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg a Takács család Jézuska váró tortája a neve. Karácsony előtt beszereztem egy 18 centis kapcsos tortaformát, amire az akkor 3,5 éves lányom lecsapott, hogy az akkor most az övé, mert olyan kicsi. Természetesen ki is kellett próbálni, és ez sikeredett belőle. Most itt a meggy-szezon, meggy dzsem főzéskor ki lehet próbálni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjét  keményre felverjük a robotgéppel, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a 3 ek vizet, a lisztet és kakaóport, a tojássárgákat. Végül a sütőport is beleügyeskedjük.
  3. Ez a vizes piskóta, amit a kikent, kilisztezett formába öntünk, és betesszük az előmelegített sütőbe kb. 30 percre. (Tűpróba!)
  4. Ha megsült, akkor kiszabadítjuk a formából, és kihűtjük (célszerű rácsra tenni).
  5. Míg sül a tészta, addig a 2 púpos ek lisztet simára keverjük a 3 dl tejjel , 2 ek cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, és felfőzzük sűrűre.
  6. A csokoládét 2-3 dkg margarinnal megolvasztjuk, épp csak annyi legyen a margarin, hogy a csoki folyós legyen. Kicsit meghűtjük, és a többi margarinhoz adjuk. (Ha nem lenne gyerkőc a háznál, akkor egy kis rumot is löttyintenék hozzá, de így csak hozzágondolom.) A porcukorral simára keverjük, és kihűlt krémet hozzákeverjük.
  7. A csokimázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az olajat.
  8. A kihűlt tésztát 3 felé vágjuk. Az elsőre kenjünk a meggy dzsemből, szórjunk rá fahéjat, majd a csokikrém következik, jöhet a következő lap szintén ilyen eljárással, és a harmadikra már csak krémet teszünk, illetve a torta oldalát is bekenjük vele.
  9. A tetejére csokimáz jön, amire mielőtt megkötött volna, mandulaforgácsot szórtam.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 021
elküldve: 14
receptkönyvben: 133
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta főzött krémmel, csokikrémes torta, lekváros csokoládés torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szummancs
szummancs Sun, 2012-12-30 16:40

Kedves Olga!
Régóta vadászom főzött csokikrémre tortához. Ez a recept tetszett meg a sok száz csokitorta közül.
Egyszerű, nagyon jó állagú, jól kenhető és főleg finom ez a krém. Én nem raktam bele cukrot, mert az étcsokis dolgokat szeretjük, így is nagyon jó volt!
Köszönöm a receptet!

878
tojás 3 db
víz 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 5 csapott ek
finomliszt 4 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 tk
tej 3 dl
finomliszt 2 csapott ek
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 8 dkg
margarin 18 dkg
porcukor 5 dkg
meggydzsem 3 ek
fahéj 1 ek
étcsokoládé 4 dkg
napraforgó olaj 3 ek