r
Nosalty Logó

Torta caprese

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Torta caprese
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1453 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 5810 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 476 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1453 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    463.1 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7738.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1203 mg
  • Foszfor
    2502 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2082 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 5810 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 476 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vajat cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk. Krémesre keverjük.
  2. Hozzákeverjük a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt, gőz fölött felolvasztott csokoládét.
  3. Végül belekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot. Lazán összeforgatjuk.
  4. Zsiradékkal kikent, 28 cm-es sütőformába simítjuk a tésztát.
  5. 180°c-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül.
  6. Sablon segítségével porcukrot szórunk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3262
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Torta caprese
A konyha világa 70 recept

Sok finom étel a véletlennek köszönhette megszületését, mint ez a lisztmentes finomság is. A legenda szerint a szakács kifelejtette a lisztet a süteményből, és így született meg ez a lisztmentes, finom sütemény, ami egyaránt elkészíthető hagyományos, ill. laktózmentes formában is, a megfelelő vaj hozzáadásával. Az ízen és az állagán nem változtat.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.