r
Nosalty Logó

Főzött krémes-diós csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Főzött krémes-diós csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    291.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    2310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4990 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2134 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2662 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2550 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 4433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A torta tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgához hozzáadjuk a cukrot, és jó habosra kikeverjük habverővel.
  2. Beleadagoljuk a 4 evőkanál lisztet, a 4 evőkanál darált diót és a sütőport, jól elkeverjük.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  4. Kerek vagy szív alakú tortaformának az alját és oldalát kikenjük vajjal, és belisztezzük, hogy a tészta majd ne ragadjon oda. A forma alját lehet sütőpapírral is kibélelni, körbevágni a körvonalat, az oldalát bekenni vajasra, lisztesre.
  5. Előmelegítjük már az elején a sütőt. A legalsó szintre helyezzük a rácsot. A tortaformába öntjük a piskótát, és betesszük sülni az előmelegített sütőbe. Kb. 15-20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtóját, mert összeesik a tésztánk. Készre sütjük a piskótát, akkor jó, ha már picit elválik az oldalától a tészta, és mikor kivesszük, már nem serceg a piskóta. Lehet tűpróbát végezni.
  6. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kiszedjük a formából, és elvágjuk. Ha három réteget szeretnénk, kisütünk még egy fél adag piskótát.
  7. A krém készítése következik. 15 dkg porcukrot, 3 tojássárgát, 1 egész tojást, 1/2 csomag vaníliás cukrot, 1,5 dl tejet, 1/2 dl feketekávét, 1 tábla étcsokit összetörve gőz felett sűrűre főzzük állandó kevergetés mellett. (Bevált recept)
  8. Ha kihűlt a krém, 20 dkg margarinnal kikeverjük, és megkenjük a tortalapokat vele. Külsejére is lehet körbekenni. A díszítés lehet egyedi.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14471
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Nálunk évek óta Anyósom készíti a tortát, legtöbbször ezt a kevert piskótatésztást szokta sütni, és ezzel a finom csokikrémmel. Édesanyjától maradt rá a recept, úgyhogy már elég régi. Sütötte már szív alakú és kerek formában. Készült olyan változat is, amikor ostyalapot vettünk a cukrászdában, és azt tette rá, akkor viszont a torta tetején a krém fehér, vagy legalábbis világos színű legyen.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek