Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos almatorta Csibedina konyhájából

Habos almatorta Csibedina konyhájából
Habos almatorta Csibedina konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nemrég felfedezett, de azóta - egyszerűségénél és finomságánál fogva - annál gyakrabban elkészített almatorta. Aki nem szeretne piskótasütéssel bajlódni, nyugodtan lehet kreatív és haszálhat babapiskótát, vagy kekszet a rétegezéshez.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

Az almatöltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől, a fehérjéket elkezdjük felverni, majd félidőben hozzáadva a cukrot, kemény habbá verjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kapcsos tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben készre sütjük, kihűtjük és 3 lapra vágjuk.
  4. Az almákat lereszeljük és 2 dl vízben puhára pároljuk.
  5. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük.
  6. Sűrűsödésig főzzük, majd ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal és citromlével.
  7. Jól elkeverjük, és két részre osztva az almás krémet betöltjük a három piskótalap közé.
  8. Miután teljesen kihűlt a tortánk, keményre verjük a tejszínt és kedvünk szerint kidíszítjük vele.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 307
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatorta, pudingos almatorta, vaníliás pudingos almatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416
tojás 8 db
cukor 8 csapott ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
alma 1 kg
vaníliás pudingpor 2 csomag
víz 4.5 dl
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
étcsokoládé 5 dkg
habtejszín 3 dl