Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás torta Angie-30 konyhájából

Almás torta Angie-30 konyhájából
Almás torta Angie-30 konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját ötlet, vasárnapi délutánra.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Krém

Dekoráció

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A kekszmorzsát a margarinnal és az almalével jól eldolgozzuk, majd egy kerek tortaformába igazítjuk, és 175 fokon kb. 20 percig sütjük.

krém

  1. Az almákat lereszeljük, majd a cukorral addig főzzük, míg sűrű nem lesz. A zselatint az utasítás szerint elkészítjük.
  2. A tejszínhab port habosra keverjük az ásványvízzel. A langyosra hűlt almához keverjük a habot, majd a kekszlapra öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük.

dekoráció

  1. Az almát vágjuk szeletekre és karamellizáljuk a cukorral, a tejszínhab port keverjük habosra az ásványvízzel.
  2. Vonjuk be a tortát a habbal, és rakjuk rá a karamellizált almaszeleteket.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 417
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kekszes almatorta, almás desszert, habos almatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

573
kekszmorzsa 25 dkg
almalé 1 dl
margarin 5 dkg
alma 1 kg
cukor 3 ek
tejszínhab por 7 dkg
ásványvíz 1.5 dl
zselatin 2 g
tejszínhab por 5 dkg
ásványvíz 1 dl
alma 1 közepes db
cukor 3 ek