r
Nosalty Logó

Zöldalmás almatorta almaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bendika
Zöldalmás almatorta almaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellizált birsalmához

A tésztához

Az almaöntethez

Összesen 388 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellizált birsalmához

A tésztához

Az almaöntethez

Összesen 2328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karamellizált birsalmához

A tésztához

Az almaöntethez

Összesen 135 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 388 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 2328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A karamellizált birsalmához

A tésztához

Az almaöntethez

Elkészítés

A karamellizált birsalmához

  1. Az almadarabokat leszűrjük, felszeleteljük. Egy sütőbe tehető serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és halványbarnára karamellizáljuk rajta a cukrot.
  2. Hozzátesszük az almaszeleteket, és összeforgatjuk, hogy a karamell mindenhol bevonja.
  3. Egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben, majd levesszük a tűzről. A sütőt előmelegítjük.
  4. Gőz felett a tejfölt és a cukrot elektromos habverővel habosra keverjük. Majd levesszük a tűzről, és 2-3 percig verjük, amíg kihűl.
  5. A lisztet a fahéjjal és a szegfűszeggel átszitáljuk, majd az olvasztott vajjal együtt óvatosan beleforgatjuk a tejfölös habba.
  6. A tésztába keverjük a hámozott, kicsumázott, felkockázott zöldalmákat, és a birsalmára öntjük. A sütőben 30-35 percig sütjük, majd 5-10 percig pihentetjük, és kiborítjuk egy tálra.
  7. Az almalevet felforraljuk, majd a felére főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, forralunk rajta egyet, majd belekeverjük a vajjal összegyúrt keményítőt. Végül belekeverjük a vaníliás cukrot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3167
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 26.

Ajánló

Lehet almabefőttel is csinálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bendika 13 recept

Ízletes recept a Nők Lapjából.

Hozzávalók

A karamellizált birsalmához

A tésztához

Az almaöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!