r
Nosalty Logó

Gyümölcsös suji halava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Gyümölcsös suji halava
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alap halavához

A suji halavához

A gyümölcsöshöz

Összesen 469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alap halavához

A suji halavához

A gyümölcsöshöz

Összesen 1882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alap halavához

A suji halavához

A gyümölcsöshöz

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 469 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Az alap halavához

A suji halavához

A gyümölcsöshöz

Elkészítés

Az alap halavához

  1. A cukrot a vízzel, a fűszerekkel összeforraljuk, lezárjuk.
  2. Közben felolvasztjuk a vajat egy teflonserpenyőben. Közepes lángon melegítjük. Beledobjuk a magvakat, és addig pirítjuk, amíg a mazsola felfúvódik, mint egy lufi.
  3. Ekkor jön a dara. Kb. 10-15 percig kevergetjük lassú tűzön, amíg szépen barnulni nem kezd. A pirított dara íze adja a lényeget, így ezt ne kapkodjuk el.
  4. Ha már aranybarnára pirult, hozzáöntjük óvatosan a még meleg cukorszirupot és a gyümölcsöt. Közben folyamatosan kevergetjük 2-3 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik.
  5. Ezen a ponton adhatunk még hozzá kevés vizet, ha hígabban szeretjük, mi sűrűn szoktuk fogyasztani.
  6. Lehúzzuk a tűzről, és lefedve még 15 percig állni hagyjuk addig, amíg a daraszemek már nem fehérek.
  7. Kínálhatjuk még melegen, de lehűtve,kanalazva isteni!
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12677
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 28.

Ajánló

Megjegyzés: Pontosan úgy, ahogy a tejbegríznél, a sűrűsége itt is a folyadék mennyiségével szabályozható. Ha hidegen akarjuk enni, akkor forrón készítsük sokkal folyósabbra, és így még mindig csak krémesre dagad hidegen, nem kell hozzá majd ütvefúró.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem, ez nem halva. Nem az a halva. Nem török, amit tahiniből készítenek, és amiért kicsiként én is meg voltam veszve. A halvának jelenleg több, mint 60 különböző elkészítési módja létezik, ennek fele Indiában honos. Ez egy indiai halwa recept. A halwa náluk egy olyan étel - nem csak desszert - ami valamilyen gabonaőrlemény (jellemzően búzadara, de ez lehet akár keményítő is a Bombay Karachi Halwa esetében) vízzel felfőzve. Az eredmény egy pudingszerű, édes vagy adott esetben sós, pépes étel. Nagyon finom, nem tudnám megmondani, mire emlékeztet leginkább. Van egy tejbegrízes beütése az állaga miatt, de kicsit pudingszerű is. Édes és fűszeres, mi nagyon szeretjük. A sima, egyszerű halwa elkészítésekor nem kerülnek bele a magvak , sem a gyümölcs. Ez a klasszikus édes halwa alap, amit aztán úgy ízesítünk, ahogyan csak szeretnénk. Kókuszreszelék, citrushéj, bármi, amihez kedvünk támad. Ez itt a suji (szudzsi) halwa, amibe a magvak kerülnek, és tettem még bele egy kis ribizlit is. Lehet kísérletezni.

Hozzávalók

Az alap halavához

A suji halavához

A gyümölcsöshöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!