Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Adventi kenyérpuding

Adventi kenyérpuding
Adventi kenyérpuding
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Remek édesség a megmaradt száraz kenyér hasznosítására. Limara receptjét turbóztam dióval. Ellenállhatatlan édesség adventi estékre.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Akár kandírozott narancshéjjal is megbolondíthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott száraz kenyeret egy tálban felöntjük tejjel. Beleszórunk 20 dkg cukrot és egy csipet sót, összekeverjük, és pihenni hagyjuk. Időnként morzsolunk rajta, míg egynemű nem lesz. (Akár egy éjszakát is állhat.)
  2. 10 dkg cukrot karamellizálunk egy serpenyőben, és egy jénai sütőformát (azt ide-oda billentve) kibélelünk vele.
  3. A tojásokat, olvasztott vajat és a darabolt diót a masszába keverjük, és a kihűlt karamellás jénaiba öntjük.
  4. Egy tepsibe állítjuk a jénai formát, és vizet öntünk köré.
  5. 170 fokos sütőben kb 60 percig sütjük. Kiöntjük a jénaiból (a karamell miatt könnyű lesz), és hűtőben hűthetjük. Tálalás előtt díszítő sablonon át porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 637
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kenyérfelfújt, kenyeres sütemény, karácsonyi kenyérpuding

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

580
cukor 30 dkg
kenyér 30 dkg
vaj 5 dkg
tej 5 dl
tojás 3 db
1 csipet
dió 10 dkg