r
Nosalty Logó

Adventi kenyérpuding

NS
Adventi kenyérpuding
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

582
Kalória
13.5g
Fehérje
79.6g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
38.1g
Víz
107.9g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
56.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4528.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    477.3 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 3484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

  1. A felkockázott száraz kenyeret egy tálban felöntjük tejjel. Beleszórunk 20 dkg cukrot és egy csipet sót, összekeverjük, és pihenni hagyjuk. Időnként morzsolunk rajta, míg egynemű nem lesz. (Akár egy éjszakát is állhat.)
  2. 10 dkg cukrot karamellizálunk egy serpenyőben, és egy jénai sütőformát (azt ide-oda billentve) kibélelünk vele.
  3. A tojásokat, olvasztott vajat és a darabolt diót a masszába keverjük, és a kihűlt karamellás jénaiba öntjük.
  4. Egy tepsibe állítjuk a jénai formát, és vizet öntünk köré.
  5. 170 fokos sütőben kb 60 percig sütjük. Kiöntjük a jénaiból (a karamell miatt könnyű lesz), és hűtőben hűthetjük. Tálalás előtt díszítő sablonon át porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Remek édesség a megmaradt száraz kenyér hasznosítására. Limara receptjét turbóztam dióval. Ellenállhatatlan édesség adventi estékre.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek