Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös-kukoricalisztes sütemény

Gyümölcsös-kukoricalisztes sütemény
Gyümölcsös-kukoricalisztes sütemény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Forrás: "Desszertek könyve".

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én 26 cm-es tortaformában sütöttem. Ha kissebben sütitek, magasabb lesz a tészta, viszont kevesebb szelet jön ki belőle :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: a kétféle lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, sót és a fahéjat.
  2. Egy másik nagyobb edényben a joghurtot, a citromhéjat, a vanília aromát, a tojást és az olajat összevegyítjük, majd ebbe beleszójuk a lisztes keveréket, és fakanállal összedolgozzuk.
  3. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük.
  4. A gyümölcsöket (aszalt áfonyat megáztattam, befőtt meggyet lisztbe forgattam) a tészta tetején elosztjuk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 876
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás-meggyes pite kukoricalisztből, gyümölcsös szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

657
finomliszt 15 dkg
kukoricaliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 2 tk
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
joghurt 2.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 2 teáskanál
tojás 2 db
napraforgó olaj 80 ml
meggybefőtt 15 dkg
áfonya 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál