r
Nosalty Logó

Orosz szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Hab

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Hab

Összesen 3536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Hab

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1167 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 3536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a joghurtot, a tojások sárgáját és a cukrot.
  2. A tésztát könnyedén gyúrjuk össze.
  3. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a tésztát, és villával megszurkáljuk az alját, hogy a sütés közben ne emelkedjen meg (vakon sütéssel is készülhet).
  4. Előmelegített sütőben félig megsütjük.
  5. Közben a szilvaszószt elkészítjük. A megmosott, feldarabolt gyümölcsöt a cukorral és a fahéjjal sűrűre főzzük. Miután elkészült, félrerakjuk hűlni.
  6. A habhoz a tojások fehérjét félig felverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük addig, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Ezután késes aprítóban aprítsuk morzsásra a mandulát és a csokit (együtt). Ha ezzel is megvagyunk, óvatosan forgassuk a habhoz.
  7. A félig sült tésztán oszlassuk el a szilvaszószt, majd ezen kenjük el a mandulás-csokoládés habot.
  8. Rakjuk vissza sütőbe, és süssük további 15 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10240
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik szupermarketben vettem csomagolt szilvát... általában nem teszek ilyet, szívesebben vásárolok piacon, termelőktől, akiknek a termékeit már ismerem. Sajnos ez a bolti szilva sem volt jó ízű, így ment a "lekvárba"... A süti alapreceptjét egyébként egy régi, elsárgult lapú szakácskönyvben találtam, néhány dolgot átvariáltam rajta, és ez lett belőle. A tetején lévő mandulás-csokis sült hab mennyei...

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek