r
Nosalty Logó

Ribizlis mascarponés lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Ribizlis mascarponés lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    379 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3173.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1809 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2121 micro
Összesen 5177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromok héját lereszeljük egy tálba, majd az egyiknek a levét is hozzáfacsarjuk.
  2. A liszt, tejszín és ribizli kivételével az összes hozzávalót a citromokhoz tesszük, és robotgéppel pár percig keverjük.
  3. Ezután lassabb fokozatra kapcsolunk, jöhet a tejszín, majd a liszt. (Elég híg lesz a tészta.)
  4. A lecsumázott ribizliket belekeverjük, végül kivajazott tepsibe öntjük a masszát.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben bő fél órát sütjük. Kicsit rezgős, amikor kivesszük, de kihűlés után eléri a tökéletes állagot.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 34x23x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4070
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Ajánló

A ribizlik miatt a sütési idő megnövekedhet, mielőtt kivesszük, feltétlenül ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még a tavaly őszi Stahl magazinból néztem ki ezt a receptet. Gondoltam, felturbózom egy kis ribizlivel. A tészta folyóssága miatt a ribizlik egyből lesüllyedtek a tál aljára, de sütés végére egy nagyon finom, "szottyogós" réteget képeztek a süti alján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek