Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis mascarponés lepény

Ribizlis mascarponés lepény
Ribizlis mascarponés lepény
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a tavaly őszi Stahl magazinból néztem ki ezt a receptet. Gondoltam, felturbózom egy kis ribizlivel. A tészta folyóssága miatt a ribizlik egyből lesüllyedtek a tál aljára, de sütés végére egy nagyon finom, "szottyogós" réteget képeztek a süti alján.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A ribizlik miatt a sütési idő megnövekedhet, mielőtt kivesszük, feltétlenül ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromok héját lereszeljük egy tálba, majd az egyiknek a levét is hozzáfacsarjuk.
  2. A liszt, tejszín és ribizli kivételével az összes hozzávalót a citromokhoz tesszük, és robotgéppel pár percig keverjük.
  3. Ezután lassabb fokozatra kapcsolunk, jöhet a tejszín, majd a liszt. (Elég híg lesz a tészta.)
  4. A lecsumázott ribizliket belekeverjük, végül kivajazott tepsibe öntjük a masszát.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben bő fél órát sütjük. Kicsit rezgős, amikor kivesszük, de kihűlés után eléri a tökéletes állagot.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 34x23x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 729
elküldve: 4
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémsajtos lepény ribizlivel, ribizlis lepény mascarponéból, mascarponés pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

862
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
mascarpone 50 dkg
nádcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 8 db
finomliszt 15 dkg
habtejszín 4 dl
piros ribizli 30 dkg
vaj 1 ek