Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskosárkák Lindus konyhájából

Gyümölcskosárkák Lindus konyhájából
Gyümölcskosárkák Lindus konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik örök kedvencem. Hiszen bármelyik évszakban elkészíthető, minden alkalommal más és más gyümölccsel.

hozzávalók / 6 adag

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • 0,5 l tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • eper, szőlő, tejszínhab
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat összekeverjük a liszttel, majd  a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát hűtőbe tesszük, amíg a kosárkákat kikenjük vajjal.
  3. A tésztából kis gombócokat szaggatunk.
  4. A kosárkaformát úgy béleljük ki, hogy a gombócokat a forma közepétől kifelé indulva addig nyomkodjuk, amíg ki nem tölti a formát.
  5. A kosárkákat tepsibe helyezve 15 perc alatt 180 fokon készre sütjük, eközben pedig elkészítjük a pudingot a 0,5 l tejből, és felszeleteljük a gyümölcsöket.
  6. Az elkészült kosárkákat kiborogatjuk, és hűlni hagyjuk őket.
  7. Majd mindegyiket megtöltjük a pudingporral.
  8. Gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 839
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lindus89

Mióta szakács: 2012.08.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kosárka, vaníliapudingos kosárka, gyümölcsös-pudingos kosárka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!