Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baileys-krémes kosárka

Baileys-krémes kosárka
Baileys-krémes kosárka
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges kis kosárkák kétféle krémmel és ropogós tésztával.
Baileys-krémes kosárka, a különleges alkalmakra.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a felkockázott hideg vajat egy tálba öntjük, és morzsás állagúra dolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tészta állagúra gyúrjuk.
  3. Fóliába tekerjük, és minimum egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet.
  4. Lisztes felületen fél centi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd a kosárformánk méreténél 1 centivel szélesebb köröket szaggatunk.
  5. A kivajazott kosárformákba helyezzük a tésztát, megkenjük egy tojással, majd kb. 10 percig 180 fokon sütjük. Sütés után 10 percig pihentetjük.
  6. A kihűlt kosárkákba töltjük először a csokis krémet, majd a tetejét díszítjük a tejszínes krémmel. Minimum egy órát a hűtőben pihentetjük az elkészült kosárkákat, majd fahéjjal díszítjük.

A krémhez

  1. Egy lábasban tejet forralunk, hozzáadjuk az apró darabokra tört csokit, és megolvasztjuk.
  2. Egy tálba öntjük porcukrot, a Baileys-t és a habtejszínt. Krémes állagúra dolgozzuk, majd 3 merőkanálnyit félreteszünk.
  3. A tálban maradt krémhez öntjük a csokis krémet, összedolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük.
  4. Kivesszük a hűtőből a tésztát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 646
elküldve: 3
receptkönyvben: 159
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Baileys

Mióta szakács: 2017.07.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes kosár

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
finomliszt 230 g
vaj 140 g
porcukor 90 g
1 csipet
víz 1 ek
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
tej 1 dl
étcsokoládé 100 g
porcukor 40 g
baileys 0.8 dl
habtejszín 500 g