r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-kókuszos kosárka vadcseresznyével

A konyha világa
Vaníliakrémes-kókuszos kosárka vadcseresznyével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kosárkához

A krémhez

563
Kalória
8.6g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
33.7g
Víz
53.8g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
26.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kosárkához

A krémhez

Összesen 563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kosárkához

A krémhez

Összesen 2244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kosárkához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.5 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 2244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A kosárkához

  1. A réteslapokat 10x10 cm-es darabokra vágjuk, és a vajjal megkent muffin formába rétegezzük, minden lapot megkenve. A forma oldalához igazgatjuk a réteslapot.
  2. 200°C-ra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt kicsit világosa sütjük.
  3. Majd a kihűlt krémet beletöltjük, és megszórjuk gyümölccsel.

A krémhez

  1. A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingot, a maradék tejet felforraljuk.
  2. A forró tejhez adjuk a cukrot, a kikevert pudingot, besűrítjük.
  3. A már nem forró, de még nem is langyos pudinghoz keverjük a vajat és a kókuszreszeléket. Összekeverjük.
  4. A kihűlt krémmel betöltjük a kosárkákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mézédes vadcseresznyével megszórt vaníliás kosárka, mindössze 5 perc sütéssel. Természetesen a szezonális gyümölcsökkel is elkészíthető.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...