r
Nosalty Logó

Orosz csirkepástétom tésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Biri36
Orosz csirkepástétom tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 628 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5018 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 181 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 628 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.5 g

Zsír

  • Összesen
    302.4 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7694.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    4252 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1583.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3406 micro
Összesen 5018 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sót elkeverjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a vizet, és egy jól nyújtható tésztát készítünk. (Amennyiben úgy érezzük, hogy kíván még némi vizet a tészta, picit adhatunk hozzá.)
  2. Hosszúkás hengerformára alakítjuk, fóliába csomagoljuk, és a többi hozzávaló elkészítéséig a hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez

  1. A pástétomhoz FŐTT csirkehúsra van szükségünk bőr nélkül. Ez bármilyen része lehet a csirkének, szerintem, ha vegyesen van, akkor a legfinomabb az étel.
  2. Tehát a főtt csirkehúst kis kockákra vágjuk.
  3. A vaj felét felmelegítjük, és a megmosott rizst folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk rajta, majd másfélszer annyi vizet öntünk rá, mint amennyi a rizs mennyisége volt. Megsózzuk, megkeverjük, és gyenge tűzön, fedő alatt 20 percig pároljuk.
  4. A hagymákat megpucoljuk, apró kockára vágjuk. A megmaradt vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát vékony szeletekre vágva hozzáadjuk. Fedő nélkül, gyenge tűzön addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fövi. Közben sóval, borssal fűszerezzük.
  5. A megtisztított főtt tojásokat kis kockára vágjuk.
  6. A megduzzadt rizst egy edényben összekeverjük a főtt csirkehússal, a párolt gombával, a tojáskockákkal, majd a tejszínnel. A petrezselymet felaprítva a töltelékhez adjuk. Ha szükséges, sóval, borssal utánaízesítünk.
  7. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A 30 cm-es nyitható oldalú, kerek tortaformát kikenünk egy kis vajjal.
  8. A tésztát három felé vesszük. Egy kicsi darabot a pástétom szegélyének, két nagyobbat az aljának és a tetejének. Gyengén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A nagyobbik lapot belefektetjük a formába úgy, hogy magas pereme is legyen. Villával több helyen is megszurkáljuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, lesimítjuk.

A tetejére

  1. A másik lapot a töltelékre fektetjük, a szélén kicsit rányomkodjuk. Megszurkáljuk, majd körben a szélére a csíkra sodort és összetekert tésztát ráhelyezzük, rányomkodjuk finoman.
  2. A tojássárgáját elkeverjük egy evőkanál tejszínnel, és bekenjük vele a tészta tetejét.
  3. A sütő középső részén kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Tetszés szerint hidegen és melegen is tálalható.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1789
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A majdani férjemmel való összeköltözésünkkor, az első vendéglátás alkalmából nagyon ki akartam rukkolni leendő anyósom felé valami különlegessel. Akkor kaptam egy régi kolléganőmtől ezt a receptet. Akkor is és mind a mai napig sikert aratok vele, bár időigényes étel, de szerintem megéri a fáradságot. 

Hozzászólások

Holdanyó

Hétvégén próbáltam ki ezt a receptet, és mondhatom, hogy szuper lett! A vendégek is oda voltak érte. Be is került a repertoáromba, biztosan sokszor el fogom még készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?