r
Nosalty Logó

Gyors minestrone leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Gyors minestrone leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 717 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2864 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1288 micro
  • β-karotin
    4107 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 717 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9300.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1015 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    4553 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1604 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    535 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2259 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5153 micro
  • β-karotin
    16429 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    5972 micro
Összesen 2864 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot hideg vízzel lemossuk, leszűrjük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát szeletekre, a sárgarépát és a zellerszárat ferde szeletekre, az édesköményt kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A paradicsomot pedig durva kockákra aprítjuk.
  3. Egy edénybe 2 ek. olívaolajat felforrósítunk, hozzáadjuk a hagymát, zellert és a sárgarépát, kb. 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a babérleveleket, lefedve kb. 5 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk az édesköményt és paradicsomot, további 8-10 percig főzzük.
  5. A bazsalikomleveleket a maradék olívaolajjal pürésítjük.
  6. A leveshez adjuk a babot és a tésztát, és felforrósítjuk benne. A levest, a bazsalikomos olajjal meglocsolva, és parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 15263
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Minestrone, vagyis az olasz zöldségleves. Egy nagyon egyszerű és finom leves.

Hozzászólások

franciiska

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Sima bab helyett én "baked beans" konzervet tettem bele a paradicsomos szósszal együtt, mert ez volt itthon, adott neki egy kis plusz ízt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?