r
Nosalty Logó

Almás krémes Krityóéknál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krityó
Almás krémes Krityóéknál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 1601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 9605 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 243 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    476.6 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6386.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1835 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2462 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1236.1 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1954 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 9605 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és vékony szögletes lapokat sütünk belőle. Ezt tehetjük a tepsi hátulján is, én sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütöttem. Célszerű, az egyik lapot (ez lesz a teteje) előre megjelölni, amikor a tepsiben (tepsi hátulján) van, hogy mekkorák legyenek majd a kockák. Én ezt egy hosszú vonalzóval csináltam, mert azzal szép egyenes vonalt lehet a tésztába nyomni és - nagyjából - egyforma kockákat lehet kialakítani.
  2. A krémhez a pudingporokat 2 evőkanál cukorral elkeverjük, fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjóük a tojások felvert fehérjét (nem kell óvatoskodni, mert a végén úgy is össze lesz kézimixerrel turmixolva). A sárgáját majd csak akkor keverjük hozzá, ha kihűlt!
  3. A töltelékhez az almákat mepucoljuk, lereszeljük, és a vajon addig pirítjuk, míg a leve elfő. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kihűlt pudingot és a 25 dkg margarint. Szép simára keverjük.
  5. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt egy tésztalapot tálcára teszünk, megkenjük a vaníliás krémmel, és egyenletesen eloszlatjuk, ezután rátesszük a második lapot. Erre kerül az almás massza, melyet szintén szépen egyenletesen eloszlatunk, majd befedjük a harmadik (megjelölt lappal).
  6. Nem kell aggódni, ha bármelyik lap megreped vagy eltörik. Szépen, ponosan össze kell rakni, és mire "összepuhul", nem is lesz nyoma a balesetnek! :)
  7. Hűvös helyen egy napig feltétlenül állni hagyjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 39531
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Van egy receptfüzetem... Még kislány koromban írogattam bele recepteket. Nem olyan régen költöztünk, és a kezembe akadt ez a füzet. Azóta minden hétvégén sütök valamit, és ennek a sütinek akkora sikere lett a családban, hogy megosztom Veletek is. Szó se róla, egy kicsit macerás süti, a konyhám konkrétan egy csatatér hangulatát idézte fel. De másnap (mert ugye tényleg ki kell várni azt az egy fránya napot) minden fáradságomért kárpótolt a végeredmény! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek