r
Nosalty Logó

Almás krémes Krityóéknál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krityó
Almás krémes Krityóéknál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 1601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 9605 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 243 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1601 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    476.6 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6386.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1835 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2462 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1236.1 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1954 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 9605 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és vékony szögletes lapokat sütünk belőle. Ezt tehetjük a tepsi hátulján is, én sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütöttem. Célszerű, az egyik lapot (ez lesz a teteje) előre megjelölni, amikor a tepsiben (tepsi hátulján) van, hogy mekkorák legyenek majd a kockák. Én ezt egy hosszú vonalzóval csináltam, mert azzal szép egyenes vonalt lehet a tésztába nyomni és - nagyjából - egyforma kockákat lehet kialakítani.
  2. A krémhez a pudingporokat 2 evőkanál cukorral elkeverjük, fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjóük a tojások felvert fehérjét (nem kell óvatoskodni, mert a végén úgy is össze lesz kézimixerrel turmixolva). A sárgáját majd csak akkor keverjük hozzá, ha kihűlt!
  3. A töltelékhez az almákat mepucoljuk, lereszeljük, és a vajon addig pirítjuk, míg a leve elfő. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kihűlt pudingot és a 25 dkg margarint. Szép simára keverjük.
  5. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt egy tésztalapot tálcára teszünk, megkenjük a vaníliás krémmel, és egyenletesen eloszlatjuk, ezután rátesszük a második lapot. Erre kerül az almás massza, melyet szintén szépen egyenletesen eloszlatunk, majd befedjük a harmadik (megjelölt lappal).
  6. Nem kell aggódni, ha bármelyik lap megreped vagy eltörik. Szépen, ponosan össze kell rakni, és mire "összepuhul", nem is lesz nyoma a balesetnek! :)
  7. Hűvös helyen egy napig feltétlenül állni hagyjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 39545
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Van egy receptfüzetem... Még kislány koromban írogattam bele recepteket. Nem olyan régen költöztünk, és a kezembe akadt ez a füzet. Azóta minden hétvégén sütök valamit, és ennek a sütinek akkora sikere lett a családban, hogy megosztom Veletek is. Szó se róla, egy kicsit macerás süti, a konyhám konkrétan egy csatatér hangulatát idézte fel. De másnap (mert ugye tényleg ki kell várni azt az egy fránya napot) minden fáradságomért kárpótolt a végeredmény! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!