r
Nosalty Logó

Gyömbéres-citromos csirkeleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Gyömbéres-citromos csirkeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 309 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2468 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 94 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2369 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 309 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    200 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3707.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1350.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    618 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    4953 micro
  • β-karotin
    18953 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    15438 micro
Összesen 2468 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Tegyük a tisztított csirkét egy nagy, vastag talpú, akár vasból készült edénybe, helyezzük mellé a tisztított zöldségeket: a nagyobb darabokba vágott vöröshagymát, sárgarépát, zellerszárat, póréhagymát, a hosszában felezett jalapenot (aki fél az erőstől, magozza ki). A gyömbért és a kurkumát sem kell lereszelni, maximum felezni, csak úgy dobjuk be a csirke mellé. Aztán jöhet a többi fűszer: só, bors és koriandermag. Végül öntsük fel hideg vízzel az egészet, úgy hogy mindent jól lepjen el.
  2. Nagy lángon forraljuk fel a folyadékot, majd vegyük alacsonyra a lángot, és gyöngyözve főzzük, ameddig a csirke megfő, hogy szinte darabokra esik. Ez kb. egy órát vesz igénybe. Közben néha ellenőrizzük, ha bármi feljönne a lé felszínére, azt kanalazzuk le róla. Ha van kukta a háztartásban, abban főzve gyorsíthatunk a folyamaton.
  3. Ha elkészült a leves, emeljük ki egy tányérra a csirkét, és villával szedjük le mindenhol a csontról a húst. Sűrű szűrőn öntsük át a levest egy tálalóedénybe. Ha túl sok lenne a lé, akkor itt a pillanat, hogy alaplének lefagyasszuk a maradékot. A zöldségeket tegyük félre, a maradék lébe ezeket is beleturmixolhatjuk, és másnapra egy krémlevest készíthetünk belőle.
  4. Tálalásnál tegyünk minden tányérba friss bébispenótot, rá a csirkehusit, egy-két szelet citromot, majd öntsük fel a forró húslevessel. Vékonyan szeletelt újhagymával, póréval vagy aprított petrezselyemzölddel díszíthetjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 9099
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 15.

Ajánló

Ha konyhakész csirkét vásárolunk, akkor gyorsan összerakhatjuk ezt a levest, amivel egy óráig, ameddig fő, szinte semmi gondunk nincs. Közben simán összedobhatjuk a főételt, például egy könnyű tésztát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy valódi energiabomba ez a csirke erőleves. Ilyenkor télen tehetünk bele egy kis darab kurkumagyökeret, mely gyulladáscsökkentő hatású, és csodás nyáridéző napsárga színt ad a levesnek. Nyáron ezt elhagyhatjuk, akár langyosabban is tálalhatjuk, hogy még könnyedebb ízű és valóban frissítő hatású legyen.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.