Nosalty Logó

Gulyásleves Borsmentalevél konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gulyásleves Borsmentalevél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 330 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1977 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 39 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1381 micro
  • β-karotin
    3634 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 330 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5846.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1774 mg
  • Nátrium
    3086 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    4444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2266 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    8287 micro
  • β-karotin
    21804 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    20586 micro
  • Lut-zea
    2640 micro
Összesen 1977 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    409 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a répákat felkarikázzuk, a krumplit, a hagymákat felkockázzuk, a húst megmossuk, felkockázzuk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, beledobjuk a pirospaprikát, rádobjuk a húskockákat, majd ha a hús kifehéredett, mehet rá a paradicsom (héját lehúzzuk) egészben, majd a paprika felkarikázva. Pici só, bors, a házi csemege paprikakrém, házi ételízesítő, pici vízzel felöntjük és hagyjuk, hogy egy sűrű pörkölt készüljön belőle.
  3. Mikor a hús félpuha, felöntjük vízzel ízlés szerint, beletesszük a zöldségeket, a krumplit, dobunk bele köménymagot és ízesítjük még sóval, borssal, ételízesítővel és paprikakrémmel (óvatosan a sóval, hiszen a házi ételízesítő és paprikakrém is sós!).
  4. Közben elkészítjük a csipetkét, a tojást a sóval összekeverjük, liszttel besűrítjük, majd vékony rudakat sodrunk belőle, és vágódeszkán feldaraboljuk. Egy külön tálcára szórjuk, míg fő a leves, nehogy összeragadjon, és ha kész a levesünk, hozzáadjuk. Pár percig még főzzük, hogy a csipetke is megpuhuljon.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2616
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik kedvencünk. Igaz, marhahúsból az igazi, de most nem otthon vagyunk és itt csak sertéshús volt. Fantasztikusan finom lett így is. A kertben termett, napon érett, finom, édes paradicsom és paprika valami egészen különleges ízt ad neki. Természetesen csípősen az igazi, de én a gyerekek miatt nem teszem bele a cseresznyepaprikát, hanem külön a tányéron adom hozzá tálaláskor. Mi levesnek esszük, én nem sűrűn, hanem sok lével készítem.

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek