r
Nosalty Logó

Hátszín steak minden jóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Hátszín steak minden jóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 600 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1202 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    955 micro
  • β-karotin
    2270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 600 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1910 micro
  • β-karotin
    4541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 1202 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A burgonyát megmosva héjastól hosszirányban szeleteljük, és egy serpenyőben sóval, borssal és olívaolajjal összefogatva megpirítjuk.
  2. A hátszínt leszárítjuk papírtörlővel, sózzuk-borsozzuk mindkét oldalán.
  3. Egy hőálló vagy levehető fogantyújú serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a vajat, a rozmaringágakat és a salottát felezve. Hagyjuk, hogy az ízek átmenjenek a zsiradékba.
  4. A serpenyőbe helyezzük a hússzeleteket (2 db kb.10-15 dekás szelet), és mindkét oldalukon jól megkapatjuk, megpirítjuk. Ez kb. 4-4 percet vesz igénybe.
  5. Aztán a serpenyőt (ha nem hőálló a fogantyúja, csatoljuk le róla!) a forró sütőbe tesszük, és további 15-25 percig sütjük a húst, annak függvényében, milyen vastagok a szeletek, vagy mennyire szeretjük átsütve a hátszínt.
  6. Közben vagy korábban forrásban lévő citromos, sós vízben blansírozzuk a spárgát és a bébirépát, ez kb. 3 perc, és leszűrjük, egyből tányérra tesszük.
  7. Tálalás: a két tányérra kerüljön mindenből: hús, spárga, bébirépa, sült salotta, sült burgonya. A spárgára mehet egy kis besamel mártás, nekem volt korábbról egy kevés cukkinis krémem, abból tettem rá. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2537
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Ajánló

Napközben egy pohár pezsgővel királyi fogás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyre kevesebb húst fogyasztunk, inkább a minőségre megyünk rá. A mostani bezártságban jól esett egy csepp luxus, ez a szeletke remek hátszín. Ezt a húsfajtát, mindig így készítem, és szinte átsütve szeretem. Ha te inkább a véres húsokat kedveled, süsd rövidebb ideig!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek