Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hátszín steak minden jóval

Hátszín steak minden jóval
Hátszín steak minden jóval
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyre kevesebb húst fogyasztunk, inkább a minőségre megyünk rá. A mostani bezártságban jól esett egy csepp luxus, ez a szeletke remek hátszín. Ezt a húsfajtát, mindig így készítem, és szinte átsütve szeretem. Ha te inkább a véres húsokat kedveled, süsd rövidebb ideig!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Napközben egy pohár pezsgővel királyi fogás!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A burgonyát megmosva héjastól hosszirányban szeleteljük, és egy serpenyőben sóval, borssal és olívaolajjal összefogatva megpirítjuk.
  2. A hátszínt leszárítjuk papírtörlővel, sózzuk-borsozzuk mindkét oldalán.
  3. Egy hőálló vagy levehető fogantyújú serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a vajat, a rozmaringágakat és a salottát felezve. Hagyjuk, hogy az ízek átmenjenek a zsiradékba.
  4. A serpenyőbe helyezzük a hússzeleteket (2 db kb.10-15 dekás szelet), és mindkét oldalukon jól megkapatjuk, megpirítjuk. Ez kb. 4-4 percet vesz igénybe.
  5. Aztán a serpenyőt (ha nem hőálló a fogantyúja, csatoljuk le róla!) a forró sütőbe tesszük, és további 15-25 percig sütjük a húst, annak függvényében, milyen vastagok a szeletek, vagy mennyire szeretjük átsütve a hátszínt.
  6. Közben vagy korábban forrásban lévő citromos, sós vízben blansírozzuk a spárgát és a bébirépát, ez kb. 3 perc, és leszűrjük, egyből tányérra tesszük.
  7. Tálalás: a két tányérra kerüljön mindenből: hús, spárga, bébirépa, sült salotta, sült burgonya. A spárgára mehet egy kis besamel mártás, nekem volt korábbról egy kevés cukkinis krémem, abból tettem rá. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 445
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
329 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sült marhahús, marhasült, steak, bélszín steak

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

600
marha hátszín 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
vaj 1 ek
rozmaring 2 szál
salottahagyma 2 közepes db
bébirépa 50 g
zöldspárga 6 db
burgonya 2 közepes db