r
Nosalty Logó

Ázsiai stílusú mázas-ragacsos oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Ázsiai stílusú mázas-ragacsos oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1441.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5765 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    3437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 3659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 157 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A páchoz egy nagy keverőtálban összekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat, a nádcukrot, a reszelt fokhagymát és gyömbért, a rizsecetet, a chiliszószt és a karikára vágott salottahagymát.
  2. Az oldalasdarabokat beletesszük a pácba, és alaposan összeforgatjuk vele, hogy mindenütt kellően érje a máz. Letakarva jó pár órára vagy akár egy fél napra hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Pácolás után az oldalasdarabokat a páccal együtt egy nagy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Picit megkavarjuk, majd lefedve 45-50 percet alacsony lángon főzzük, amíg az oldalas tökéletesen megpuhul.
  4. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  5. A húsokat áttesszük egy tepsire úgy, hogy szellősen feküdjenek egymás mellett, és ráöntjük a gazdag, fűszeres levet, amiben főttek. Alufóliával letakarjuk és 15-20 percre beküldjük a sütőbe.
  6. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és grillfokozatra kapcsoljuk a sütőt. 10-15 perc alatt ropogósra pirítjuk az oldalasdarabokat.
  7. Párolt rizzsel és savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13406
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ázsiai stílusú mázas-ragacsos oldalas
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ha egy kicsit különlegesebb ízvilágú sertésoldalast szeretnétek készíteni, akkor ezt a sós és édes, istenien ropogós és ujjnyalogatóan ragacsos-mázas, ázsiai stílusú oldalast ki kell próbálnotok! A recept lelke egyértelműen a pác, amit friss gyömbérrel, fokhagymával, valamint autentikus ázsiai fűszerekkel és szószokkal készítünk el. A kész oldalasokat szórjuk meg pirított szezámmaggal, újhagymával vagy friss korianderrel. Köretnek rizst, tésztát, sült burgonyát, friss zöldséget vagy házi savanyúságot kínáljunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk