r
Nosalty Logó

Mézes-gyömbéres oldalas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
AlbiGasztro
Mézes-gyömbéres oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az oldalashoz

A burgonyához

Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az oldalashoz

A burgonyához

Összesen 2232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az oldalashoz

A burgonyához

Összesen 141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 2232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Az oldalashoz

A burgonyához

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. Az oldalasokat először szárazra töröljük, mert így jobban barnul, szebb színt kap, és finomabb lesz az íze. Sóval, borssal, cayenne borssal alaposan bedörzsöljük.
  2. A tepsit, amiben sütni fogunk, feltesszük a tűzhelyre, majd kis olajon szép aranybarnára pirítjuk a húsok összes oldalát.
  3. Mikor már szépek, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd amikor már üvegesre pirult, a húsokat nyakonöntjük mézzel. Jól megforgatjuk a húsokat a mézben, majd amikor már forrni kezd, felöntjük az egészet a leves alaplével. Hozzáadjuk a finomra vágott gyömbértés az egész csillagánizst.
  4. 170°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 1 órára. 30 perc után a húsokat megfordítjuk, hogy mindkét felük szépen megpiruljon.
  5. Amíg a húsok sülnek, hámozzuk meg a burgonyákat, majd vágjuk szét nagyobb darabokra. Ezután tegyük egy láboshideg, sós vízbe.
  6. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük 10-15 percig, amíg meg nem puhulnak. Szűrjük le, majd hagyjuk jó alaposan lecsöpögni.
  7. A száraz burgonyákat öntsük egy forró serpenyőbe, adjunk hozzá 10 dkg vajat,majd pirítsuk szép aranybarnára. Amikor kész, szórjuk meg kis petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4750
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AlbiGasztro 8 recept

A magyar ízekhez képest kissé pikáns, de gyorsan elkészíthető finom fogás.

Hozzávalók

Az oldalashoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek