r
Nosalty Logó

Mézes-tejszínes-csokoládés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-tejszínes-csokoládés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    285.8 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4513.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2025 micro
Összesen 4335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a sütőporos lisztet, a kakaóport és jól elkeverjük. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és elosztjuk egyenletesen bennük a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben egyszerre megsütjük a két lapot kb. 10-12 perc alatt. (Légkeverés nélkül 190-200 fokon egyenként süssük a lapokat.)
  4. A tésztalapokról még forrón lehúzzuk a sütőpapírt. A lapokat hagyjuk hűlni.
  5. A krémhez 5 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a mézet, majd a maradék 1 dl tejszínt meglangyosítunk és belekeverjük a zselatint.A zselatinos tejszínt a mézes tejszínbe egyenletesen belekeverjük.
  6. A krémet rákenjük az egyik kihűlt lapra, a másik lappal befedjük és bevonjuk csokoládé mázzal. A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, de közben hozzáadjuk az olajat, szép simára keverjük és rákenjük a felső tésztalapra.
  7. A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 512
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 57467
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Ajánló

Tipp: Könnyen szeletelhetjük a hideg süteményt, ha vékony pengéjű kést használunk, amelynek élét lángon kissé megmelegítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran találkozhatunk egyes internetes oldalakon, blogokon vagy ismerősöktől, családtagoktól, munkatársaktól begyűjtött süteményreceptek között olyanokkal, amelyek valamely üzletben megtalálható édesség otthoni elkészítésének lehetőségét tárja elénk. Gondolok itt pl. a Raffaleló szeletre, a Kinder paradiso szeletre, a Kinder bueno szeletre stb. És igen, ez a sütemény is egy bolti édesség - a Kinder szelet - otthoni reinkarnációja. Aki még nem próbálta, csak javasolni tudom, hogy tegye meg, mert nagyon finom és az elkészítése sem túl bonyolult:). Nálunk még apukám tetszését is elnyerte, pedig ő minden csokoládés tetejű süteményről úgy gondolja, hogy keserű és távol tartja magát tőlük:). Először ezzel a süteménnyel is így volt, de az utolsó szeletek egyikét mégis megkóstólta, és bizony nagyon ízlett neki. (Persze aztán kaptuk a dorgálást, hogy miért mondtuk neki, hogy keserű;) A Kinder szelet receptjével több helyen is találkoztam, de kedvet a kipróbálásához  innét kaptam. Végül úgy gondoltam, tartok egy keresztelőt is, és a sütemény a "Mézes-tejszínes-csokoládés szelet" nevet kapta nálam:). A következőképpen készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...