Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos kókuszkocka

Pudingos kókuszkocka
Pudingos kókuszkocka
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebéd utáni deszertként készült először, ami ízlett a családnak, így mostanában gyakran meg kell sütnöm.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a margarinnal, a reszelt citromhéjjal, a tojással, a mézzel habosra keverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a tejet.
  3. Zsírozott, lisztezett, magasfalú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben lassú tűznél készre sütjük. Ha kihűlt a tészta kettévágjuk, de ha nem elég magas, akkor a tetejére kenjük a krémet.
  4. A krémhez a pudingport, a 2 evőkanál lisztet a tejben megfőzzük.
  5. A margarint a cukorral, a kókuszreszelékkel ( egy picit hagyunk a tészta tetejére) habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémmel összekavarjuk.
  6. Megtöltjük vele a tésztát vagy a tetejére simítjuk. Olvasztott csokoládéval vonjuk be, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 694
elküldve: 3
receptkönyvben: 420
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó79

Mióta szakács: 2010.08.27.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos sütemény, pudingos-kókuszos szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flyfemale13
flyfemale13 Fri, 2012-04-06 22:30

Bocsi,de a 20 dkg cukor es az 5 dkg margarin hogy milyen atranyban talalhato a tesztaban illetve a kremben?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-19 16:24

Hm!Nagyon jól hangzik!Ki fogom próbálni a hétvégén!
Ja,mekkora méretű tepsibe rakjam?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-28 22:53

Szia!

En ma keszitettem el ...a tesztaja nagyon finom lett...kicsit hasonlit az ize a mezes pogacsahoz.
En egy kozepes meretu teglalap alaku tepsiben sutottem,de meg kell mondjam igy is vekony lett ahhoz,hogy kette lehessen vagni.
Nagyon omlos a teszta...nem is tudnam elkepzelni - meg ha magasabb is lenne sem-hogy hogyan lehetne elvagni. Igy megoldottam a kerdest 2 adagbol 2 teszta lapot sutottem es 1 1/2 adag kremet kevertem ki,megtoltottem es a tetejet is bevontam .

Ja ...a tesztahoz kicsit tul soknak gondoltam a 20 deka cukrot igy csak 15-ot hasznaltam.

Meg tudna nekem valaki mondani,hogy hany deka g kokuszreszeleket hasznaltok?
Kulfoldon elek ...a recept pedig nem teszi egyertelmuve...gondolom otthon is van kulonbozo nagysagu kiszerelesekben.

"lapsi" kerlek modositsd a receptet!!!

Csak szemre raktam bele a kokuszt -egyenlore,de igy is finom suti lett.
Erdemes kiprobalni!

Koszi!

1652
cukor 20 dkg
margarin 5 dkg
tojás 1 db
méz 2 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
tej 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
kókuszreszelék 100 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
finomliszt 2 evőkanál
tej 6 dl
margarin 20 dkg
cukor 15 dkg
csokoládé 10 dkg
kókuszreszelék 1 ek