Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes kozák sapka

Gluténmentes kozák sapka
Gluténmentes kozák sapka
80 perc / előkészület: 50 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt találta ki a fiam, hogy neki ez a sütemény tetszik, hát összehoztam neki!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el, ehhez csomómentesen keverjük el a lisztet egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet, és főzzük addig amíg besűrűsödik. Majd hűtsük ki.
  2. A vajat (vagy gheet) keverjük habosra a porrá őrölt cukorral (xilittel). (Én az édesítést rizstejhez számoltam, ha tehéntejet használunk, lehet hogy több cukor kell, mert a rizstej kicsit édeskés.)
  3. A két krémet keverjük össze, és tegyük hűtőbe.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  5. Egy tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
  6. A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  7. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porrá őrölt cukorral. Közben keverjük hozzá a sütőport is.
  8. A felvert habot óvatosan keverjük a tojássárgákhoz.
  9. Majd a legvégén keverjük hozzá a rizslisztet és a kakaót.
  10. 180 fokon sütjük 5 percig, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 20 percig sütjük.
  11. Ha kisült, rácsra borítjuk.
  12. Miután kihűlt, köröket szaggatunk belőle.
  13. Két kört összeragasztunk a kihűlt krémmel, majd a kis tortácskák oldalát is megkenjük, és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
  14. Legvégül összeolvasztjuk az étcsokit a kókuszolajjal, és bevonjuk vele a tortácskákat.
  15. Hűtőben szépen megszilárdul a sütemény.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 459
elküldve: 5
receptkönyvben: 162
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kozák sapka, hólabda, kókuszos krémes süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Tue, 2012-04-24 20:58

Nagyon finom lehet. Mentettem a kedvencek közé!.Én is megtaláltalak GAZ-os társ!Üdv,Olgis.

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Thu, 2012-03-22 07:05

Örülök, hogy tetszik, jó étvágyat hozzá. Mivel csaka fiam fogyasztotta beszámolhatok róla, hogy még a negyedik napon is teljesen jó volt az állaga...

1207
tojás 6 db
rizsliszt 11 dkg
barna cukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 késhegynyi
vaj 20 dkg
porcukor 12 dkg
gluténmentes lisztkeverék 2 evőkanál
tej 4 dl
étcsokoládé 5 dkg
kókuszolaj 0.5 dl
kókuszreszelék 10 dkg