Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes-málnás kocka

Vaníliakrémes-málnás kocka
Vaníliakrémes-málnás kocka
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

24. születésnapom egyik fénypontja volt ez a torta, amit én alkottam meg, teljesen a saját álmaim után menve. Tojtunk minden szabályra, ami az egészséges életmódhoz tartozik. :D Tökéletes lett, és hatalmas sikert aratott! Habos, krémes, könnyű, illatos csoda, ami bármilyen ünnepre méltó, egytől százéves korig.

hozzávalók / 7 adag

Piskóta

Krém

Továbbá

  • 40 dkg málna (lehet mirelit vagy friss, de ha előbbi, csepegtessük le kiolvasztás után!)

ajánlat

Vendégségbe, ünnepekre, gyerekzsúrra, vasárnapra, bárhová. Ajánlom jó szívvel azoknak, akik nem rajonganak a gejl, tömény, nagyon intenzív édességekért, mert ez egy szuper légies, nem tolakodóan nehéz édesség.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, sütőport és két kanalanként a lisztet is. Ha nagyon száraz a massza és nem tudjuk eldolgozni, adhatunk hozzá két evőkanál vizet, de többet ne!
  2. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd két-három részben beleforgatjuk a sárgájás masszába.
  3. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd rögtön levesszük 150 fokra!
  4. Tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha ez megtörtént, tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és vízszintesen kettévágjuk.

Krém

  1. A pudingot megfőzzük a tejjel és 4 evőkanál porcukorral, majd ha kész, belekeverjük a vajat, és félretesszük hűlni. Érdemes úgy megfőzni, hogy először a tej harmadába hidegen elkeverjük a port és a cukrot, majd a tej másik feléhez forrás előtt közvetlenül hozzáöntjük, és gyors keverés mellett pár perc alatt megfőzzük. Így nem lesz csomós.
  2. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponéval és a többi cukorral.
  3. A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

Összeállítás

  1. A kettészelt piskóta alsó lapját vastagon megkenjük a krém szűk felével, és egyenletesen elosztva megpakoljuk a lecsepegtetett málnaszemekkel.
  2. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is alaposan megkenjük a többi krémmel minden oldalán. Ezt is feldíszítjük málnával.
  3. Azonnal fogyasztható, de ha ez nem következik be, tegyük mindenképpen hűtőbe!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 28 523
elküldve: 20
receptkönyvben: 605
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös kocka, vaníliakrémes kocka málnával, vaníliás málnakocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Citkata
Citkata Tue, 2016-01-26 02:15

Szia!
A család imádta ezt a sütit! Köszönöm a receptet! Én még annyival bolondítottam meg, (mivel nagyon leves volt a málnám)hogy ezt összefőztem zselatinnal. Csodás lett az édes krém és a savanykás málnazselé egyben. Ha gondolod mindenképp próbáld ki egyszer.

Még egyszer köszönet érte!

850
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
tojás 8 db
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
cukor 6 ek
habtejszín 5 dl
mascarpone 50 dkg
vaj 5 dkg
málna 40 dkg