r
Nosalty Logó

Grill padlizsán olívás fetakrémmel

Csibedina
Grill padlizsán olívás fetakrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

791
Kalória
23.1g
Fehérje
28.2g
Szénhidrát
67.7g
Zsír
485.9g
Víz
123.3g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
15.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    485.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    338.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11424.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    3243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    5265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    2429.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1505 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 3949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    491 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokat kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a padlizsánszeleteket ráfektetjük, majd enyhén meghintjük sóval, de ez akár el is hagyható.
  3. Egy edényben összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával (itt szándékosan nem írok számokat, mert gyakorlatilag nincs az a mennyiségű fokhagyma, amit a padlizsán ne bírna el:)), az apróra vágott snidlinggel.
  4. Szilikonos ecsettel a padlizsánokat megkenjük a hagymával dúsított olajjal.
  5. Minden padlizsánra ráhelyezünk 1 vékony szelet paradicsomot.
  6. A feta sajtot villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott olajbogyókat, vékonyra vágott snidlinget, majd a tejföllel fellazítjuk.
  7. A sajtot krémből a paradicsomokra halmokat helyezünk, majd ezt megszórjuk reszelt sajttal.
  8. A tetejét díszíthetjük olajbogyóval.
  9. Készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Évek óta terítéken van nálunk a grill padlizsán, mivel nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, igazodva akár a szezonzöldségekhez, akár a hűtő aktuális tartalmához.

További receptek

Zöldséges tócsni

Ezek a zöldséges tócsnik frissek, ropogósak, és nagyon egészségbarátak. Cukkinivel, sárgarépával és burgonyával készítve nagyszerű ebéd vagy uzsonna válik belőlük, tuti nem fogtok ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek