r
Nosalty Logó

Grill padlizsán olívás fetakrémmel

Csibedina
Grill padlizsán olívás fetakrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

791
Kalória
23.1g
Fehérje
28.2g
Szénhidrát
67.7g
Zsír
485.9g
Víz
123.3g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
15.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    485.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    338.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11424.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    3243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    5265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    2429.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1505 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 3949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    491 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokat kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a padlizsánszeleteket ráfektetjük, majd enyhén meghintjük sóval, de ez akár el is hagyható.
  3. Egy edényben összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával (itt szándékosan nem írok számokat, mert gyakorlatilag nincs az a mennyiségű fokhagyma, amit a padlizsán ne bírna el:)), az apróra vágott snidlinggel.
  4. Szilikonos ecsettel a padlizsánokat megkenjük a hagymával dúsított olajjal.
  5. Minden padlizsánra ráhelyezünk 1 vékony szelet paradicsomot.
  6. A feta sajtot villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott olajbogyókat, vékonyra vágott snidlinget, majd a tejföllel fellazítjuk.
  7. A sajtot krémből a paradicsomokra halmokat helyezünk, majd ezt megszórjuk reszelt sajttal.
  8. A tetejét díszíthetjük olajbogyóval.
  9. Készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Évek óta terítéken van nálunk a grill padlizsán, mivel nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, igazodva akár a szezonzöldségekhez, akár a hűtő aktuális tartalmához.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...