r
Nosalty Logó

Sült padlizsán CulinaRita konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
CulinaRita
Sült padlizsán CulinaRita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    436 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszanti irányban körülbelül 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. A mozzarellát szintén hosszanti irányban elfelezzük, majd mindkét darabot fél centisre szeleteljük, a koktélparadicsomokat pedig elfelezzük.
  3. Egymást váltva ráhalmozzuk a sajtokat és a paradicsomokat a padlizsánokra, friss bazsalikom leveleket tépkedünk rájuk, majd sózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. 180 fokon előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen aranylóan elolvadt. Ez nem több 10 percnél.
  5. Díszítéshez friss bazsalikom leveleket használunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1952
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült padlizsán CulinaRita konyhájából
CulinaRita 49 recept

A padlizsán színébe egyszerűen szerelmes vagyok. Olyan szép zöldség, ugye? Egy darabból 4 fő részére készíthető ez az előétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk