Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldbab 4.

Rakott zöldbab 4.
Rakott zöldbab 4.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje ez, évek óta készíti. Soha nem ettem belőle régen, mert tejföl van benne. Egyszer aztán megcsapta az orromat az illata, és mondtam Anyunak, hogy egy kis részre ne tegyen tejfölt, hátha úgy ízleni fog. És ízlett. Azóta tejföl nélkül csinálom, és imádom! A vicc az egészben, hogy itt, Portugáliában nem is lehet tejfölt kapni, így ha akarnék sem tudnék tenni bele! Hihihi...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A legjobb az egészben, hogy zöldbab helyett brokkolival is készíthetjük, úgy is nagyon fincsi lesz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot sós vízben megfőzzük.
  2. A rizst is megfőzzük (lehet zacskós,1 elég, vagy hagyományos is).
  3. A darált húsból pörköltet készítünk, de úgy, hogy jól megborsozzuk. Ha már úgy érezzük, hogy ez már túlzás, na akkor lesz elég a bors!
  4. A rizst belekeverjük a már elkészült pöribe.
  5. Egy tepsit kikenünk margarinnal, és a következö sorrendben rakjuk bele a hozzávalókat: zöldbab, rizses pörkölt, tejföl, zöldbab, sajt.
  6. Sütőben annyi ideig sütjük, míg a sajt meg nem pirul rajta.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 27 575
elküldve: 9
receptkönyvben: 701
elkészítve: 21/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös rakott zöldbab, rakott zöldbab egyszerűen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K.Mariann
K.Mariann Sun, 2017-01-29 23:39

Tejföl nélküli rakottas recepteket keresek, írtad is, hogy nem használsz tejfölt. A receptben mégis benne van. Arra lennék kíváncsi, hogy amint említetted, anélkül készíted, mégis finom, mitől nem lesz száraz? Pusztán legyen szaftosabb, vagy van egyéb titok?:)

Magdamama
Magdamama Thu, 2013-01-03 19:13

Ez egy nagyon finom recept, én annyival csinálom másképpen, hogy a pörköltből csak a húst rétegezem a zöldbabbal és a rízzsel, majd a megmaradt szaftba keverem a tejfölt és az egészet leöntöm vele, és úgy a sajtot.

954
zöldbab 50 dkg
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
rizs 12 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 300 g
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
margarin 1 ek