Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög kalács Judit konyhájából

Görög kalács Judit konyhájából
Görög kalács Judit konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kellemes ízvilágú és laza szerkezetű kalács, úgyhogy bátran ajánlom - és, hogy mitől görög? Hát persze, hogy a görög joghurttól és a görögök nemzeti italától, a ouzótól, az ízét pedig még tetézi a ragacsos fügelekvár.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, joghurtot, citromhéjat és a likőrt. Végül keverjük simára a sütőporos liszttel.
  2. Béleljünk ki egy hosszúkás formát (kb 12 x 30 cm) sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát.
  3. Halmozzuk rá foltokban a lekvárt, és toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe, süssük 40 percig. Kb félidőben szórjuk meg a tetejét mandulával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 7 201
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
115 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fügelekváros kenyér, görög kalács joghurttal, görögös kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

920
tojás 2 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 80 ml
görög joghurt 175 ml
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
likőr 1 dl
fügelekvár 20 dkg
mandulapehely 2 ek