Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cserépben sült húsvéti kalács

Cserépben sült húsvéti kalács
Cserépben sült húsvéti kalács
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A benne lévő burgonyától sokkal tovább friss és puha marad a kalács, a virágcserép pedig csak a ráadás, hagyományos kalácsnak is megsüthetjük.

hozzávalók / 6 adag

A kalácshoz

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A kalácshoz

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. Leöntünk róla annyi vizet, hogy kb. 1 dl maradjon az edényben, majd ezzel együtt összetörjük.
  3. A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  4. A tojássárgáját a cukorral fehéredési verjük. Hozzákeverjük az áttört krumplihoz, beleöntjük a felfuttatott élesztőt is, majd beleszitáljuk a lisztet, és eldolgozzuk. Ezután egy órát langyos helyen kelesztjük.
  5. Átgyúrjuk a tésztát, és hozzákeverjük az előzőleg beáztatott, majd lecsepegtetett mazsolát.
  6. Két részre osztjuk, és beletesszük a sütőpapírral bélelt formákba, majd jót tesz neki, ha újabb 30-40 percet kelesztjük, de az se baj, ha megy egyből a sütőbe.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

A mázhoz

  1. A porcukrot elkeverjük a vaníliával és a vízzel, majd a mázat rácsurgatjuk a kalácsokra, és jégcukorral díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 007
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalács cserépben, húsvéti kalács, mázas kalács

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

588
burgonya 2 közepes db
tej 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 120 g
finomliszt 500 g
mazsola 50 g
porcukor 175 g
víz 2 evőkanál
vanília kivonat 1 kávéskanál