r
Nosalty Logó

Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács

helly77
Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

438
Kalória
24.3g
Fehérje
41.2g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
56.3g
Víz
99.3g
Koleszterin
19.8g
Élelmi rost
19.8g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1753 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

Víz

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    200 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 1753 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, utoljára hagyjuk az aszalt gyümölcsöket. Természetesen ha valaki sok aszalt gyümölccsel szereti, nyugodtan tegyen bele! A citrom és az amaretto elhagyható, kinek mi az ízlése!
  2. Pihenni hagyjuk legalább 1 órát meleg helyen.
  3. Mielőtt formába öntjük, zsírozzuk ki a formát vagy sütőpapírral béleljük ki, majdtojássárgájával kenjük be a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben sütni hagyjuk. ÉS KÉSZ! JÓ ÉTVÁGYAT!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A hozzávalók elég drágák, de nagyon finom és egészséges! Nem nehéz elkészíteni!

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...