r
Nosalty Logó

Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
helly77
Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1753 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    200 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 1753 kcal
  • 17% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, utoljára hagyjuk az aszalt gyümölcsöket. Természetesen ha valaki sok aszalt gyümölccsel szereti, nyugodtan tegyen bele! A citrom és az amaretto elhagyható, kinek mi az ízlése!
  2. Pihenni hagyjuk legalább 1 órát meleg helyen.
  3. Mielőtt formába öntjük, zsírozzuk ki a formát vagy sütőpapírral béleljük ki, majdtojássárgájával kenjük be a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben sütni hagyjuk. ÉS KÉSZ! JÓ ÉTVÁGYAT!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4968
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Ajánló

Akinek a paleo étrendjébe belefér az élesztő, az fogyaszthatja ezt a kalácsot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részben paleo aszalt gyümölcsös kalács
helly77 42 recept

A hozzávalók elég drágák, de nagyon finom és egészséges! Nem nehéz elkészíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek