Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög csirke

Görög csirke
Görög csirke
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt azért szeretem nagyon készíteni, mert kevés dolog van vele és egyszerre készül el a hús és a köret is. Előkészülni sem kell rá nagyon. A családban mindenki szereti.


hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Jól illik hozzá a tzatziki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat szétvágjuk (alsó,felsőre). Sózzuk és befűszerezzük a gyros fűszerrel.
  2. Egy nagy méretű tepsibe kevés olajat öntünk, a megpucolt burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát belekarikázzuk, ráöntjük a rizst. Mindezeket nyersen.
  3. Befűszerezzük sóval, vegetával és gyros fűszerrel (én fokhagymás fűszerkeveréket is szoktam rá rakni). Ügyeljünk rá, hogy a rizs és a burgonya is sok sót vesz fel.
  4. Kezünkkel jól összeforgatjuk.
  5. A tetejére rásorakoztatjuk a fűszeres csirkecombokat.
  6. Tetejükre egy-egy kanál tejfölt teszünk.
  7. Felöntjük a vízzel, alufóliával letakarjuk.
  8. Sütőbe tesszük.
  9. Ha már nincs alatta víz, illetve a combok megpuhultak, levesszük az alufóliát, sajtot reszelünk a tetejére és rápirítjuk.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 53 040
elküldve: 18
receptkönyvben: 889
elkészítve: 26/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2013-10-20 16:35

Ma ebédre görög csirke került az asztalra.Hétköznapra tökéletes ízű étel,elkészítése gyors és egyszerű.Már elmentettem a receptjeim közé.Köszi.

rekaszarvas
rekaszarvas Thu, 2013-01-17 19:16

Csak futtában olvastam el a receptet, így kicsit variáltam rajta. Tejföl és sajt lemaradt, nem a tepsi alját olajoztam, hanem meglocsoltam a krumpli-rizs-hagyma ágyat.
Fólia alatt 1 órát sütöttem 190 fokon, majd még 20 percet 220-on pirítottam. A krumpli és rizs éppen nem maradt nyers, bírt volna még kis sülést (csak éhesek voltunk). Férjem közölte, hogy legközelebb próbáljuk meg tejföllel és sajttal (és nála az nagy szó, ha valami újból legközelebb is kér :D)
Szerinted padlizsán vagy cukkini szeleteket is elbír még a köret?

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Fri, 2013-01-18 09:55

Szia! A sülési idő miatt nem gondolnám hogy jó lenne, mivel több idő kell a rizsnek krumplinak mint a zöldségeknek.Az ízvilágot is elvinné. Örülök ha ízlik a párodnak :) További jó kísérletezést !

Jeneiné
Jeneiné Fri, 2012-11-16 12:00

Isteni recept, már régóta készítem. Annyi eltéréssel, hogy a tepsi alját szeletelt bacon-nel rakom ki, így nem kell olajozni.Érdemes kipróbálni!

palice
palice / palice Thu, 2011-11-03 14:57

Szia Brigi!
Megcsinaltam.Szuper jo lett! :))
Nem volt gyros fuszerem,de tettem bele oreganot,bazsalikomot,komenymagot,vegetat,feher borst.A sajt is lemaradt rola.En 1 orat sutottem letakarva es meg 1 felet kitakarva.Nagyon izlett ez a valtozat,de amint szerzek gyros fuszert azzal is kiprobalom :)
Koszonom a receptet.
Udv.Alice.

kviktoria91
kviktoria91 Sat, 2011-10-22 11:31

Köszönöm a receptet! Néha anyukámnak besegítek a főzésben és legutoljára ezt a receptet választottam. Nem bántam meg. Nagyon finom volt, mindenkinek ízlett nagyon. Egy apróság volt, hogy 30 perc helyett legalább 1 óráig kellett sütnöm, mert a rizs és a krumpli kemény maradt. De mikor tényleg kész lett, mindenki dicsérte. :)

soroskovacs
soroskovacs Wed, 2011-09-14 18:31

Kedves Brigi!

Nem kevés,mert a krumpli is enged egy kis vizet,sőt...ha leveszed a fedőt,még kb. fél órát alacsony lángon "párologtatni" kell,hogy főjön el a levéből.
Üdv.:Anikó

soroskovacs
soroskovacs Sun, 2011-09-11 17:35

Kicsit átalakítottam,de próbáljátok ki,megéri,nagyon finom!!!
Jénait kivajazni,bele:krumpli karikára,hagyma karikára,fokhagyma,karfiol rózsáira,jázmin rizs.Befűszerezni,összekeverni.Tetejére:csirkedarabok piros arannyal bekenve(csemege-csípős,ki hogy szereti),és az egészet felönteni kb. 0,5 dl tejszínnel.Fedő rá,ha megpuhult,megpirítani a tetejét.Mennyei!!!!

Melis
Melis / Melis Sun, 2011-05-29 21:41

Vacsorára is megevett még egy nagy adagot kicsi lányom - bár nincs odáig a krumpliért, kézzel kibányászta az utolsó szemig, de még a rizset is tömte kézzel! :) Ez egy nyerő recept, tényleg nagyon hálás vagyok érte!

Melis
Melis / Melis Sun, 2011-05-29 16:57

Megcsináltam, nagyon finom!!!! Pedig kicsit tartottam attól, hogy a rizset így készítsem el, de az ízlik benne a legjobban, ahogy felvette az összes ízt! Nekem nem volt gyros fűszerem (pedig azt hittem van), így én tavaszi csirkefűszerrel csináltam. Legközelebb még turbózok rajta, némi hagymát meg fokhagymát még elbír, de így is nagyon tuti! A 15 hónapos manóm uzsonnára befalt egy adagot! :) Köszi!

eperszeletke
eperszeletke Sun, 2010-10-03 17:15

ma ezt csináltam ebédre, nagyon finom lett és kiadós. nekem nem volt itthon alufóliám, kicsit féltem, hogy fog átsülni, de átsült :):) Gyakran fogom ezután ezt elkészíteni, mert nagyon sok időt meg lehet spórolni azzal, hogy nem kell külön a körettel bíbelődni. Nem használtam gyros fűszerkeveréket sem, mert nem volt itthon.

gigike
gigike Sun, 2010-09-26 16:10

Ma elkészítettem a receptet, és kicsit tartottam attól,hogy milyen lesz együtt a rizs és a krumpli,de kellemeset csalódtam,mert nagyon fincsi lett. Mire megsült pont összeértek az ízek,és nem utolsó szempont az sem, hogy gyorsan elkészíthető.Köszi

soroskovacs
soroskovacs Fri, 2010-04-16 15:03

Hát...régen ettem ilyen finomat!!!Annyira összepasszolnak az ízek,fenséges volt!!!A családomnak is nagyon ízlett,csináltam hozzá mozzarellás paradicsomsalit...isteni!Köszi a receptet!!

daloa
daloa Sun, 2010-03-21 13:01

Én is elkészitettem, csak kicsit varáltam. Hús lével öntöttem fel nem sima vizzel és tettem bele kaliforniai piros paprikát, a tejfölt pedig kihagytam mert a férjem nem szereti.
Köszi az ötletet fincsi lett.

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Fri, 2009-10-16 14:51

Szia!
Hogy hány fok azt sosem tudom,kb.40 perc a sütő közepes fokozatán.Főleg a husi ouhaságától függ.De nekem mindig mire elpárolog a víz jó a husi is.Remélem azért tudtam segíteni.Üdv:Brigi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-16 12:18

Az lenne a kérdésem , hogy hány fokon , és mennyi ideig sül kb???? Előre is köszi a választ

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-16 12:18

Az lenne a kérdésem , hogy hány fokon , és mennyi ideig sül kb???? Előre is köszi a választ

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-16 07:54

Elkészítettem!!!!!!!!

Nagyon jó!!!!!!! Ez a mi kajánk! Hús, könnyű, gyors. Nem kell külön pemecselni a körettel. A 4 éves fiam szerint mennyei volt!

Brigi! Még ilyet!!! MÉG! MÉG! MÉG!

Én nem tudok főzni, de ezzel a recepttel még saját magam is elhittem, hogy mégis!

Gratulálok! és köszönöm

808
csirkecomb 5 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 1 kg
rizs 20 dkg
víz 7 dl
tejföl 150 g
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
sajt 20 dkg