r
Nosalty Logó

Lágy tojás lángosban

GyurÍnyenc
Lágy tojás lángosban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

lángos

töltelék

tálalás

946
Kalória
31g
Fehérje
81.7g
Szénhidrát
53.6g
Zsír
59.9g
Víz
495.5g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

lángos

töltelék

tálalás

Összesen 946 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

lángos

töltelék

tálalás

Összesen 3780 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

lángos

töltelék

tálalás

Összesen 258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 946 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    214.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7767.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    3611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    326.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    239.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    391 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    1393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 3780 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

lángos

  1. Kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt fél deci langyos tejben.
  2. Hozzáadjuk a liszthez a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet. Lágyabb kelt tésztát állítunk elő, és alaposan dagasztjuk.
  3. Egy órán át kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, majd lazán kinyújtjuk 1 cm vastagságúra. Nagyobb téglalapokat vágunk a tésztából (kb.10x20-as méretűt). A tojássárgáját óvatosan a tészta-téglalap egy felére engedjük, vigyázva, hogy egyben maradjon, majd ráhajtjuk az üresen maradt tésztát. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, ha kell, akkor kicsit lenyomkodjuk a széleit.
  5. Húsz percet pihentetjük.
  6. Forró olajban kisütjük a tojással megtöltött lángosokat. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
  7. Akár egészben is tálalhatjuk, de bemetszve egy kicsit, megmutatva a lávaként felbukkanó tojássárgáját, még látványosabb lesz a munkánk. Frissen őrölt borssal, sóval és durvára reszelt sajttal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

A lángos önmagában is finom, de egy kellemes meglepetéssel a közepén igazi élmény! A lágy tojás krémessége teszi még teljesebbé az élvezetet.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...