r
Nosalty Logó

Virslivel töltött lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yasmilla
Virslivel töltött lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1567 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6268 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    1880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1567 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    248 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12218.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    460 mg
  • Kálcium
    1867 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    7521 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 6268 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt picit cukros, langyos tejben felfuttatjuk
  2. Minden további hozzávalót (kivéve olaj és virsli) és a felfuttatott élesztőt összedolgozzuk, jól alaposan meggyúrjuk. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk. (Ha van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta program meggyúrja helyettünk.) Kb. egy órát kell keleszteni, míg duplájára kel.
  3. Ha megkelt, olajos kézzel kiszaggatjuk lángos formára, a közepébe tesszük a (nem műanyag héjú!) virslit, a széleket összenyomkodjuk, majd forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19450
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Ajánló

Legfinomabb mustárral, de lehet hagyományosan fokhagymásan, tejföllel is fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslivel töltött lángos
Yasmilla 2 recept

Ha kenyérsütő gépet használunk, csak a gyúrást végeztessük el, de ne abban kelesszük. Műanyag vagy nem tapadós tálat érdemes használni. A tej ne legyen se hideg, sem forró, mert nem fog megkelni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.