Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-virslis pörkölt spagettivel

Gombás-virslis pörkölt spagettivel
Gombás-virslis pörkölt spagettivel
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon virsli, tészta, kis gomba. Na mondom, rossz csak nem lehet, mert a virsli finom, a gomba finom, a spagettit imádom. Azóta volt már párszor az asztalon. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ja van egy virsli az egyik nagy üzletben, ahol egy kg csak 499 Ft, én azt szoktam venni, mert nagyon finom, pedig én nagyon válogatok a virsli terén. Nagyon kevés félét eszek meg. Nem tudom, hogy itt a boltot vagy a virsli márkáját meg lehet-e említeni, akit érdekel a dolog, írjon, majd megbeszéljük, és válaszolok. Olcsó és gyors kaja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpirítjuk a kevés olajon, üvegesre. Gyorsan felkarikázzuk a virslit.
  2. Levessszük a tűzről a hagymát, és ekkor tesszük bele a paprikát, a fokhagymakrémet, gulyáskrémet, és jól összekeverjük, egyből vissza tűzre, mehet bele a felkarikázott virsli.
  3. Felöntjük vízzel, hogy épp ellepje, mehet bele a fűszerezés, ez ízlés szerint. Én nagyon sótlanul főzök, úgyhogy ezt inkább rátok bízom.
  4. Már rakjuk fel a tésztának a vizet főzni. A gombát előkészítjük, hiszen a virsli nagyon hamar megfő. Van hogy már az elején felteszem a vizet, hogy felforrjon minél hamarabb.
  5. Ha a virsli megfőtt és konzerv gombát használunk, mehet bele. (Ha fagyasztott vagy piacról vettük a gombát, már az elején érdemes beletenni.)
  6. A tésztát kifőzzük. A pörkölt, ha felrottyant megint, akkor kész.
  7. Az egészet összeönthetjük vagy külön is tálalhatjuk.
  8. Aki szereti a tejfölt tehet rá.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 395
elküldve: 3
receptkönyvben: 78
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapörkölt virslivel, virslis gombapaprikás, virslipörkölt gombával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-15 20:55

Nagyon szépen köszönöm, igen sokszor otthon csak spagetti, virsli (állandó mentőövként! ), és néha friss vagy konzerv gomba van otthon, na és ebből ötöl ki az ember lánya valamit, és ez nagyon jó ötlet, köszönöm.:-))
Az tuti, hogy a kertből bevitt friss paradicsom, zöldpaprika, nekem van sárga bébicukkini,sárga patiszon, - lehet , ja és a petrezselyemzöld, zellerzöld,- némileg másként fogja az egész zamatát adni, de az nem baj, ami van, azzal dolgozunk. :-D
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sun, 2012-07-15 21:14

Szia!
Hát igazán nincs mit. Remélem ízleni fog nektek is. Azóta is gondolkodom mit lehet még maradékokból csinálni. Mert ez nem az a világ ahol pazarolni lehet. Arról nem is beszélve hogy még finom is. Jó étvágyat hozzá!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-15 21:38

Köszönöm, biztos vagyok benne, hogy finom lesz! :-)

Igen, maradékokból sokat szoktam én is "gyártani", mert tényleg nem tehetjük meg, az ma nagyon luxus, hogy kidobunk valamit, ezt ma nagyon nem lehet megtenni,...:-)
És az is igaz, hogy van, hogy ilyenkor adódik a két-háromféle maradék összeadásából egy teljesen új, és mégis fantasztikus étel ötlete!
Sok és nagyon jó ötletelést kívánok Neked.:-))
Kérlek, oszd meg velünk! :-))
Éva-Anyóca

marcsikati
marcsikati Sun, 2012-07-15 12:33

Szia, én kihagynám a gulyáskrémet és a fokhagymakrémet inkább friss paradicsom és paprika meg fokhagyma apróra vágva, és ha mindenáron kell bele egy kis ízfokozó, akkor maggi pörköltszaft kocka. Én behabartam tejfellel, nagyon finom lett. Köszi az ötletet.

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sun, 2012-07-15 16:10

Szia!
A fűszerezés mindig a saját ízlésvilágunk. Így ha ti így nem szeretitek hanem inkább pörköltszaftkockával akkor úgy eszitek. Én szerintem úgyis nagyon finom lehet. És ezzel megint újabb ötletet adtál nekem is, hiszen a friss paprika és paradicsom talán most már olcsó lesz így lecsós virsli mondjuk lecsós szelet helyett szintén a konyhaasztalra kerülhet.(nem virslis lecsó persze, bár az is finom). A pörkölt szaftkockát is szoktam ennek ellenére használni, de most per pillanat nem volt otthon semmi azért is lett ez a recept. Tudod kinyitod a hűtőt és megnézed épp mi van otthon. :-) Az ötletért meg nincs mit, örülök hogy ízlett.

szaboadel
szaboadel Sat, 2012-07-14 15:18

Kedves "kinguci1983"!
Köszi a receptet, virslivel szoktam hasonlót készíteni, de így a gombával biztos
még finomabb, ki fogom próbálni.
Üdv:további szép napot kívánok:Adél

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Sat, 2012-07-14 16:12

Szia!
Örülök hogy tetszik, vannak még változatok, pl. tarhonyásan is finom. Remélem ízleni fog. Nektek is szép napot!

783
virsli 300 g
gomba 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 kávéskanál
fokhagymakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
spagetti tészta 500 g
napraforgó olaj 1 teáskanál
kakukkfű 1 csipet
majoranna 1 csipet
tejföl 2 dl