Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös gombatokány

Tejfölös gombatokány
Tejfölös gombatokány
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mert szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtakarítjuk, ehető darabokra vagdossuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron sárgára dinszteljük, csipetnyi sóval.
  3. Beleszórunk egy kiskanál paprikát (lehetőleg ne kínai téglapor legyen), majd egy csésze vízzel feltöltjük. Mikor felfőtt, beletesszük a gombát, leborsozzuk, majd annyi vízzel töltjük fel, hogy egészen ne lepje be.
  4. Mikor megfőtt a gomba, tejföllel, saját levével meg liszttel beeresztjük. 10 perc főzés után az apróra vágott petrezselymet is beleszórjuk, egy percet rottyantunk rajta, s 5 perc pihentetés után puliszkával tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 25 148
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanalas

Mióta szakács: 2012.12.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapaprikás, tejfölös gombaragu, gombapörkölt tejfölösen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

249
gomba 1 kg
fehér hagyma 1 nagy db
tejföl 200 g
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 1 ek
1 kávéskanál
disznózsír 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 5 dkg