r
Nosalty Logó

Gombás vesevelő

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lardee
Gombás vesevelő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    501 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    5985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    1002 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    897.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1026 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    823 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vesét kitisztítjuk, és vízben áztatjuk, majd összeaprítjuk kisebb darabokra. A velőt lehártyázzuk, majd leöblítjük, és félretesszük.
  2. A hagymát apróra, olajon megfuttatjuk, rá a vese, pirospaprika, pici sűrített paradicsom, só, bors (esetleg egy pici víz). Hagyjuk puhulni.
  3. Addig megpucoljuk a gombát, összevágjuk (én nem szeretem hajszálvékonyra, először félbe, aztán amilyenre sikerül.).
  4. Ha a vese már félig puha, beletesszük a gombát, és tovább főzzük.
  5. Mikor a gomba is megpuhult (jobb esetben kb. 5-10 percet vártunk, miután beletettük a gombát), a tányéron késsel nagyjából összeszabdaljuk a velőt, majd mehet a gombás vesére.
  6. Ekkor már csak 5 perc kell neki, és kész is van.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11661
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Ajánló

Nem volt kedvem és időm mellé krumplit csinálni, így csak a saját savanyúmmal és zsemlével ettem. De el tudom képzelni kis sós vízben főtt krumplival is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma kísérletezős kedvemben voltam, gondoltam nem ronthatja el egy kis gomba a vesevelőt, hát tényleg nem. A csiperke nem túl markáns ízű, viszont lehet az ételben érezni azért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek