Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-velős pirítós

Fokhagymás-velős pirítós
Fokhagymás-velős pirítós
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mennyei velő sütve talán még finomabb, mint főzve!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontokat hosszában kettévágatjuk a hentessel.
  2. Egy nagyobb tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.
  3. Közben a fokhagymagerezdekről eltávolítjuk a héjuk nagy részét, de hagyunk rajta egy-két réteget.
  4. Ha letelt a 20 perc, kivesszük a sütőből a csontokat, és mellészórjuk a fokhagymát.
  5. Visszatoljuk a sütőbe, és újabb 20 percig sütjük. Közben megpirítjuk a kenyérszeleteket. Ha kész a velő és a fokhagyma, kivesszük a tepsiből a fokhagymát. Kinyomkodjuk a sült fokhagymát a héjából, és a kenyérszeletekre kenjük. Kikanalazzuk a velőt a csontokból, és a fokhagymás pirítósra kenjük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöldséggel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 5 557
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
926 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sült velő

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

279
marha velőscsont 80 dkg
fokhagyma 9 gerezd
kenyér 8 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint