Sertésvese

Sertésvese

Leírás

Szürkés-rózsaszín színű, bab alakú páros szerv. A sertésvese egyike a legkarakteresebb ízű belsőségeknek. Számos fajta étel készíthető belőle, például savanyú levesek, pörkölt, pirított vese, de rendkívül népszerű étel például a vesevelő is. Sertésvesével gazdagítható a disznósajt is. Mint a belsőségek általában, a sertésvese is rendkívül romlékony, kizárólag friss vesét szabad vásárolni és minél előbb fel is kell használni. A vese előkészítése kissé körülményes feladat. A vesét lapjára kettévágva tudjuk eltávolítani a belső hártyát, illetve az eres részeket, ügyelve rá, hogy mindezektől alaposan megtisztítsuk. A sertésvesének jellegzetes, erős illata van, ez némiképpen csökkenthető, ha citromos, illetve ecetes vízben áztatjuk, vagy leforrázzuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertésvese

fehérjetartalom

16.46 g

zsírtartalom

319002.37 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

80.06 g

gramm sertésvese?

Top ásványi anyagok

Foszfor

204 mg

Nátrium

121 mg

Magnézium

17 mg

Kalcium

9 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.44 g

C vitamin

13.3 mg

Niacin - B3 vitamin

8.207 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

3.13 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.46 g

Zsír

telített zsírsav

1.04 g

egyszeresen telített zsírsav

1.07 g

többszörösen telített zsírsav

0.26 g

koleszterin

319 g

ásványi anyagok

Kalcium

9 mg

Vas

4.89 mg

Magnézium

17 mg

Foszfor

204 mg

Nátrium

121 mg

Cink

2.75 mg

Réz

0.622 mg

Mangán

0.123 mg

Szelén

190 µg

szénhidrát

víz

80.06 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.34 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.697 mg

Niacin - B3 vitamin

8.207 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

3.13 mg

Folát

42 µg

Retinol

59 µg

B12 vitamin

8.49 µg

A vitamin

59 µg

C vitamin

13.3 mg

B6 vitamin

0.44 g

10 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek