Sertésvese

Ezen a képen: Sertésvese

Leírás

Szürkés-rózsaszín színű, bab alakú páros szerv. A sertésvese egyike a legkarakteresebb ízű belsőségeknek. Számos fajta étel készíthető belőle, például savanyú levesek, pörkölt, pirított vese, de rendkívül népszerű étel például a vesevelő is. Sertésvesével gazdagítható a disznósajt is. Mint a belsőségek általában, a sertésvese is rendkívül romlékony, kizárólag friss vesét szabad vásárolni és minél előbb fel is kell használni. A vese előkészítése kissé körülményes feladat. A vesét lapjára kettévágva tudjuk eltávolítani a belső hártyát, illetve az eres részeket, ügyelve rá, hogy mindezektől alaposan megtisztítsuk. A sertésvesének jellegzetes, erős illata van, ez némiképpen csökkenthető, ha citromos, illetve ecetes vízben áztatjuk, vagy leforrázzuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek