Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-tojásos hóember

Gombás-tojásos hóember
Gombás-tojásos hóember
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A saláta őzgerincformában is elkészíthető.

Nálunk idén a karácsonyi asztalra került húsok mellé köretként.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, gombát rátesszük, és kb. 20 percig sütjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal.
  2. A főtt tojást, csemegeuborkát, lila hagymát felkockázzuk. Hozzáadjuk a kihűlt gombát, majonézt, mustárt, tejfölt és a forró vízben feloldott zselatint. Ízlés szerint borsozzuk-fűszerezzük.
  3. Jól összekeverjük, formába öntjük, és pár órára, akár egy éjszakára állni hagyjuk.
  4. Kiöntjük a formából. Egy-egy kettévágott olajbogyó a hóember szemei és a gombja.
  5. Egy-egy kettévágott koktélparadicsom az orra és a sapkáján a dísz. Paprikából kivágjuk a száját és a sálját. Egy uborkaszeletből a sapkáján a leveleket vágjuk ki.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tojássaláta gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

504
gombakonzerv 1 db
főtt tojás 8 db
csemegeuborka 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
mustár 1 ek
tejföl 2 dl
majonéz 5 ek
zselatin 25 g
víz 1 dl
napraforgó olaj 4 ek
bors 0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 2 db
koktélparadicsom 2 db