Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos gombasaláta paradicsommal

Bazsalikomos gombasaláta paradicsommal
Bazsalikomos gombasaláta paradicsommal
23 perc / előkészület: 20 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Divatosan duzzadt II.
Nos még mindig a zöldségekre koncentrálunk! Itt ismét egy olyan egyszerű recept, amit leginkább a bazsalikomot kedvelő társaim figyelmébe ajánlok! Mert valljuk be őszintén, ez a fűszernövény egy csoda, és nem is véletlenül hívják népiesen királyfűnek!
A legjobb a történetben, ha tálalásnál használjuk, elfogyasztható! Habár én kimondottan nem szeretek olyan valamivel tálalni, ami nem ehető! Mindegy, ez már így marad!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borecetből, olívaolajból sóval és borssal salátaöntetet készítünk.
  2. A csiperkét vékony szeletetkre vágjuk, és egy kis olívaolajon átmelegítjük.
  3. A paradicsomot karikára vágjuk.
  4. Most nehéz döntés:
  5. A verzió: Salátás tálba helyezünk egy sor gombát, egy sor paradicsomot, és minden réteg közé mehet bazsalikom "bőven", végül öntsük rá a salátalevet.
  6. B verzió: Mindent beledobálunk, és a történet egyszerűségével fogyasztjuk! Természetesen fogyasztás előtt kb. 0,5 órát állni hagyjuk!

  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 352
elküldve: 1
receptkönyvben: 215
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomos-bazsalikomos gombasaláta, gombás paradicsomsaláta friss bazsalikomlevelekkel

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Fri, 2011-05-06 10:57

Kedves Big Boss!
Most eszem,ma hajnalban készítettem el,mivel a reggeli készülődésem közepette történt ez, a gombát sztem kicsit túlpároltam...de így is finom,nagyon érdekes ízvilág számomra,legközelebb több bazsalikomot teszek bele...
Üdv.:Zsuzsi

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-05-06 16:48

Hello Szneki!
Szerintem a recept nagyon fontos része a bazsalikom, minél több annál jobb!
De csak a friss!
A többi csak a fantázián múlik!
Üdv.
Dénes

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Fri, 2011-05-06 10:47

Már meg is ettem :-D Találtam itthon balzsamecetet, így azt tettem bele. Tükörtojást ettem mellé reggelire. (kenyér nélkül)
Azért az öntet összetevőinek arányát megírhatnád.
Üdv .icu
PUSZI A BOGINAK!!!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-05-06 16:44

Hello!
Főzni csak érzéssel. Ez a titok!
Sajna nem tudom mennyi.
Kóstolni kell, ha neked megfelelő, tökéletes.
De ha legközelebb valami hasonló lesz, ígérem próbálom kimérni!
Üdv.
Dénes

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-05-03 14:53

na a biztonság kedvéért vettem ma fehér borecetet, valamint cserepes bazsalikomot,holnap veszek friss gombát,valamint parit,és holnap elkészítem,már kíváncsi vagyok milyen:)
üdv.:Zska

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-05-03 09:27

Én azért azt is megjegyezném, hogy gyönyörű lett. És mi biztosan nyers gombával fogjuk kipróbálni. Nagyon szeretjük.
Köszönjük az öteletet! :-)

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-05-05 21:32

Köszönöm Eszter!
Egyébként eredetileg én is nyersen akartam,csak Bogi rászedett hogy na egy kicsit tegyük a serpenyőbe....de roppanós maradt csak selymesebb így az íze.Azért majd számolj be.Dénes

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-02 21:17

Kedves Big Boss!

A szemnek is felséges, gyönyörű és guszta ételt készítettél:-)))
A sali, már a szemnek szép, az illata is hívogató lehet, az íze,hmmm nagyon kiéheztünk ilyen finomságokra, úgyhogy elmentve, és csak gratulálni tudok:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

z1
z1 / z1 Thu, 2011-05-05 17:26

Szia Vezér!
Jó az I. is, meg a II. is.
Csak le ne fogyj nagyon, mire odaérkezünk.
...és, ha nem ismerlek meg???
Mindegy, majd felhívom a Bogit, hogy ki ez a pasi itt előttem, aki a FŐNÖKNEK mondja magát?
:)))
Z.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-05-05 18:36

Hello!
A harc nagy, az eredmény hát.......
Remélem a story tetszik gondoltam rád!
Amikor találkozunk a látvány, mint mindíg magáért beszél majd!
Üdv. Dénes

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-05-05 21:35

Kedves mislenbaba!
Remélem még nem késő a válaszom.Én a magam részéről nem tennék rá almaecetet,de biztosan nem rontja el.Csak valahogy nekem nem jön össze a gomba a paradicsom és az alma.Ha végül megcsinálod,kérlek számolj be róla.
Dénes

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Fri, 2011-05-06 09:12

Szia Dénes! Még nem, bár már tegnap el akartam készíteni. A gombát még tegnap fel is szeleteltem, de végül is nem készült el. Így most állok neki. Az még eszembe jutott, hogy milyen arányban készítetted az öntetet?
Sok sikert a fogyózáshoz!
Én is újra kezdtem. :-(

Big Boss
Big Boss / Big Boss Tue, 2011-05-03 07:56

Kedves Zsuzsa!
Örülök hogy hogy tetszik.Majd referálj milyen volt.
Üdvözlettel:Dénes

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-05-02 18:10

hmmm,de jól néz ki,
divatosan duzzadt II.:) ezen nagyon jót mosolyogtam:-)csak nem Z1-nek ajánlod?
Van viszont egy lüke kérdésem:a borecetet szabad balzsamecettel helyettesíteni?vagy az már úgy nagyon nem jó?
Köszi,üdv.:Zska

Big Boss
Big Boss / Big Boss Tue, 2011-05-03 07:54

Szia Zsuzsa!
Ez a divatosan duzzadt nekem is tetszik.Egyébként lesz I. recept ezzel a jeligével csak véletlenül ez jelent meg előbb.Z barátomnak is remélem tetszeni fog.Balzsamecet?Nyugodtan próbáld ki,bár én előbb csak pár cseppet tennék bele mert erőteljesebb íze van.Persze mindent ízlés szerint hiszen az arányok nincsenek megadva.
Üdv:Dénes

80
csiperkegomba 50 dkg
paradicsom 40 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérborecet 1 ek
olívaolaj 2 ek