r
Nosalty Logó

Gombás tarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Monique
Gombás tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

gombapörkölt

tarhonya

Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

gombapörkölt

tarhonya

Összesen 2455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

gombapörkölt

tarhonya

Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2658.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1749.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1311 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 2455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

gombapörkölt

tarhonya

Elkészítés

gombapörkölt

  1. A lábasban olajon a tarhonyát megpirítjuk, maid felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyi vastagon ellepje, és sót adunk hozzá, és puhára főzzük, és lehúzva a tűzről, fedő alatt melegen tarjuk.
  2. A kockázott hagymát kissé megdinszteljük, a darabolt gombát hozzáadjuk sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk.
  3. Mikor már megfőtt a gomba, rászórjuk a pirospaprikát is.
  4. Habarást készítünk: A lisztet 0,5 dl hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk.
  5. Mielőtt a habarást belekeverjük a gombapörköltbe, érdemes 1-2 evőkanálnyi pörköltszafttal kikeverni a joghurtot, hogy ne csomósodjon össze a hideg habarásunk, mikor hozzáadjuk a forró pörkölthöz.
  6. Várjunk, amíg a pörkölt újra rottyan egyet, majd tarhonyára rászedjük a joghurtos gombapörköltet, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 18572
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 28.

Ajánló

A köret helyettesíthető bármilyen másik tésztával vagy rizzsel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Néha, mikor egy kis húsmentes hazai ízre vágyom, ez mindig jól beválik.

Hozzávalók

gombapörkölt

tarhonya

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...