Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tarhonya

Gombás tarhonya
Gombás tarhonya
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha, mikor egy kis húsmentes hazai ízre vágyom, ez mindig jól beválik.

hozzávalók / 4 adag

gombapörkölt

tarhonya

ajánlat

A köret helyettesíthető bármilyen másik tésztával vagy rizzsel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lábasban olajon a tarhonyát megpirítjuk, maid felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyi vastagon ellepje, és sót adunk hozzá, és puhára főzzük, és lehúzva a tűzről, fedő alatt melegen tarjuk.
  2. A kockázott hagymát kissé megdinszteljük, a darabolt gombát hozzáadjuk sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk.
  3. Mikor már megfőtt a gomba, rászórjuk a pirospaprikát is.
  4. Habarást készítünk: A lisztet 0,5 dl hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk.
  5. Mielőtt a habarást belekeverjük a gombapörköltbe, érdemes 1-2 evőkanálnyi pörköltszafttal kikeverni a joghurtot, hogy ne csomósodjon össze a hideg habarásunk, mikor hozzáadjuk a forró pörkölthöz.
  6. Várjunk, amíg a pörkölt újra rottyan egyet, majd tarhonyára rászedjük a joghurtos gombapörköltet, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 11 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 115
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsmentes pörkölt, magyaros íz, gombapörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

612
csiperkegomba 250 g
gomba 250 g
vöröshagyma 2 közepes db
füstölt pirospaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
joghurt 4 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
tarhonya 500 g
víz 1 l
0 ízlés szerint